Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paljastukset Bill Cosbyn ympärillä jatkuvat

Näyttelijä kertoo julki vuotaneissa lausunnoissa laskelmoivista keinoistaan saada naisia sänkyynsä

Ulkomaat
 
Lucas Jackson Reuters
Näyttelijä Bill Cosby piti puheen vuonna 2011 puheen Dream Awards -gaalassa New Yorkissa. Sittemmin syytökset seksuaalirikoksista ovat mustanneet näyttelijän maineen.
Näyttelijä Bill Cosby piti puheen vuonna 2011 puheen Dream Awards -gaalassa New Yorkissa. Sittemmin syytökset seksuaalirikoksista ovat mustanneet näyttelijän maineen. Kuva: Lucas Jackson Reuters

Yhdysvaltalaisen näyttelijän Bill Cosbyn kujanjuoksu kiihtyi viikonloppuna entisestään.

Sanomalehti The New York Times kertoi lauantaina Cosbyn myöntäneen valaehtoisessa todistajanlausunnossaan antaneensa nuorelle naiselle rauhoittavia lääkkeitä ja harrastaneensa seksiä tämän kanssa. Cosby myönsi myös antaneensa naisille rahaa, jotta he eivät kertoisi Cosbyn vaimolle seksisuhteesta.

Kuka?

Bill Cosby

 Syntyi vuonna 1937 Philadelphiassa Pennsylvaniassa.

 Aloitti näyttelijäuransa I Spy (Minä vakooja) -agenttisarjassa vuonna 1965.

 Nousi supertähdeksi The Cosby Show -perhesarjassa 1980-luvulla.

 Näytellyt kymmenissä elokuvissa ja levyttänyt useita musiikkialbumeja.

 Yhteensä 36 naista on syyttänyt Cosbya hyväksikäytöistä ja raiskauksista vuosina 1965–2008. Cosby on kieltänyt syytökset.

Lausunnot ovat peräisin vuonna 2005 tehdyistä todistajahaastatteluista, jotka New York Times sai käsiinsä.

Cosby puolusti lausunnossa itseään hyväksikäyttösyytteeltä, jonka mukaan hän oli huijannut nuorta mallia ottamaan huumaavaa lääkettä ja käyttänyt tätä seksuaalisesti hyväkseen. Nainen vaati Cosbylta korvauksia.

New York Timesin mukaan Cosby kertoi todistajanhaastattelussa avoimesti ja toisinaan kehuskelevan oloisesti laskelmoivista keinoistaan saada nuoria naisia sänkyynsä.

Cosby käytti kuuluisuuttaan ja lupauksia mentorointiavusta houkutellakseen naisia luokseen. Hän väitti myös haastattelussa osaavansa lukea naisen suostumuksen seksiin heidän ruumiinkielestään.

"Olen mielestäni aika hyvä lukemaan ihmisiä ja heidän tunteitaan näissä romanttisissa tai seksuaalisissa asioissa, tai miksi niitä haluaakin kutsua", Cosby oli sanonut lehden mukaan.

Uutistoimisto AP kertoi jo heinäkuun alussa saman oikeuskäsittelyn asiakirjoihin perustuen, että Cosby oli myöntänyt hankkineensa rauhoittavia lääkkeitä naisten huumaamiseen ja käyttäneensä niitä tähän tarkoitukseen. Oikeuskäsittely päätyi sovitteluun vuonna 2006, eikä häntä vastaan nostettu syytettä.

Cosbyn törkeydet ovat olleet ikäviä etenkin Yhdysvaltain afroamerikkalaiselle yhteisölle. Cosby, 77, oli aikoinaan uranuurtaja koko kansakunnan rakastamana mustaihoisena komediatähtenä. Hän nousi kuuluisuuteen The Bill Cosby Show -perhesarjan myötä 1980-luvulla.

Skandaali näyttelijän ympärillä on paisunut jatkuvasti tämän vuoden aikana, kun parikymmentä naista on syyttänyt näyttelijää julkisesti hyväksikäytöistä ja raiskauksista pääasiassa huumaavien lääkkeiden avulla. Yhteensä Cosbya syyttäviä naisia on ainakin 36, popkulttuurisivusto Vulture.com laskee.

Cosbyä ei ole koskaan tuomittu seksuaalirikoksista. Hänen julkiset tukijansa ja ystävänsä alkavat kuitenkin käydä vähiin.

Heinäkuussa Cosbyn rintakuva poistettiin Floridan Walt Disney World -teemapuistosta.

Myös Cosbyn stand up -keikkoja ja The Cosby Show -komediasarjan uusintoja on peruttu. Televisioyhtiö NBC ja suoratoistopalvelu Netflix päättivät keskeyttää jo viime marraskuussa suunnittelemiensa Cosbyn tähdittämien sarjojen tuotannon.

Cosbya vastaan on tällä hetkellä vireillä yksi seksuaalirikokseen liittyvä oikeuskanne ja kaksi kunnianloukkauskannetta.

Vireillä oleva vahingonkorvauskanne koskee epäiltyä lapsen hyväksikäyttötapausta vuodelta 1974. Syytösten mukaan Cosby olisi käyttänyt 15-vuotiasta tyttöä hyväkseen.

Kalifornialainen oikeusistuin hylkäsi viime joulukuussa rikossyytteen vanhentuneena, mutta vahingonkorvauskanne on yhä osavaltion korkeimman oikeuden käsiteltävänä.

Kunnianloukkaussyytteitä ovat nostaneet naiset, joita Cosby on väittänyt valehtelijoiksi seksuaalirikossyytösten jälkeen. Toukokuussa kunnianloukkaussyytteen nosti 1970-luvulla huippumalliksi noussut Janice Dickinson. Cosby on kiistänyt Dickinsonin väitteen vuonna 1982 tehdystä raiskauksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat