Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovimmille EU:n vastustajille ei riitä mikään muu kuin eroaminen

Ulkomaat
 

Pääministeri David Cameron taisi yllättyä toukokuussa itsekin, kun hänen konservatiivipuolueensa voitti enemmistön Britannian parlamenttivaaleissa. Mielipidemittaukset olivat ennustaneet koalitiohallitusta.

Vaalivoitto oli makea, mutta tarkoitti samalla sitä, että Cameronin täytyi lunastaa tammikuussa 2013 antamansa lupaus EU-kansanäänestyksestä. Samalla EU-jäsenyyden ehdoista neuvottelemisesta tuli hallituskauden alkupuoliskon suurin haaste.

Muissa EU-maissa Britannian erityisvaatimuksia ei ole katsottu hyvällä. Unionilla on kädet täynnä muitakin ongelmia. Kreikka, Venäjä, siirtolaiskriisi sekä jihadistijärjestö Isisin luomat uhat antavat tarpeeksi tekemistä. Cameron ja pääneuvottelija valtiovarainministeri George Osborne saavat ponnistella saadakseen EU-päättäjät puolelleen.

Britannian tulevassa kansanäänestyksessä on kuitenkin myös paljon hyvää. Ensinnäkin se selvittää kerralla, jatkuuko Britannian kipeä EU-suhde vai ei.

Hyvää löytyy myös Cameronin vaatimasta EU-remontista. Kuka haluaisi vastustaa EU-byrokratian karsimista ja sisämarkkinoiden tehostamista?

Brittihallituksen vaatimuksia EU-kansalaisten sosiaalietujen karsimisesta ja vallan siirrosta Brysselistä Lontooseen voi olla jo vaikeampi hyväksyä muissa jäsenmaissa.

Mitä ikinä Cameron ja Osborne saavatkin muiden EU-päättäjien kanssa sovittua, ei se tule ikinä riittämään kiivaimmille EU:n vastustajille. Heille riittää vain ero, ja heitä löytyy paljon myös konservatiivipuolueesta.

Kansanäänestystä voitetaan tuskin faktoilla, vaan mielikuvat jylläävät. Yritysjohtajien enemmistö ja Lontoon City tulevat panemaan rahamassinsa jäsenyyden jatkon puolelle. Ratkaisevaa tulee olemaan kuitenkin se, millaisen kampanjan Cameron itse vetää. Onko hän yhä "kyllä jatkolle" -leirin miehiä, ja jos on, niin kuinka vahva hänen "kyllä"-sanansa on?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat