Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkelin puolueessa on suuri Kreikka-railo

Ulkomaat
 

Sen jälkeen kun valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble spekuloi erollaan Der Spiegel -viikkolehdessä, Saksan kristillisdemokraattien yhteinen linja on ollut entistä epäselvempi.

Schäuble selvitti haastattelussa, kuinka hänen ja liittokansleri Angela Merkelin mielipiteet Kreikan hätälainasta erkanivat viime viikkoina toisistaan.

Artikkeliin liittyvät

Valtiovarainministeri on tehnyt selväksi, että hänen mielestään Kreikan kolmas hätälaina ei tule toimimaan. Schäuble ajoi Kreikan väliaikaista eroamista euroalueesta. Merkel taas halusi saada euromaiden välille sovun lainaohjelmasta.

"Demokratiaan kuuluu, että joskus olemme myös eri mieltä", Schäuble sanoi.

Saksassa ei ole kuitenkaan aikoihin nähty Merkelin johtamien kristillisdemokraattien jakautuneen näin vahvasti kahteen leiriin.

Schäublen mukaan kukaan ei voi pakottaa poliitikkoja toimimaan omaa näkemystään vastaan.

"Siinä tapauksessa menisin liittopresidentin luo pyytämään eroa", Schäuble sanoi Der Spiegelille.

Kun Saksan liittopäivät äänestivät perjantaina Kreikan kolmannen lainaohjelman neuvottelujen aloittamisesta, kuusikymmentä CDU:n kansanedustajaa äänesti vastaan ja viisi tyhjää. Se on kristillisdemokraattien suurin äänestysrepeämä Kreikka-politiikassa. Puolueella on 610 kansanedustajan liittopäivillä yhteensä 310 edustajaa.

Jotkut politiikan asiantuntijat ovat jo näkevinään, että Merkelin tuoli keinahtelee uhkaavasti. Liittokansleri kuittasi Schäublen eropohdinnat sillä, ettei häneltä kukaan ole pyytänyt eroa.

Tiina Rajamäki HS
Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat