Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yön sudet kutsuvat Krimille "eurooppalaisia ystäviä"

Moottoripyöräkerhon johtaja mainosti yhteistyötä laivaston kanssa

Ulkomaat
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Yön susien johtaja Aleksandr "Kirurgi" Zaldostanov osallistui Krimin kansanäänestyksen vuosijuhlaan 16. marraskuuta Sevastopolissa.
Yön susien johtaja Aleksandr "Kirurgi" Zaldostanov osallistui Krimin kansanäänestyksen vuosijuhlaan 16. marraskuuta Sevastopolissa. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia tukeva moottoripyöräkerho Yön sudet järjestää elokuussa Krimille laajan kokoontumisajon "Tie Sevastopoliin".

Kerhon johtaja Aleksandr "Kirurgi" Zaldostanov mainosti keskiviikkona Moskovassa erityisesti "eurooppalaisten ystävien" osallistumista tapahtumaan.

Artikkeliin liittyvät

Tempauksen päätapahtuma konsertteineen on 21.–22. elokuuta, mutta ryhmät lähtevät matkaan eri puolilta Venäjää, Valko-Venäjää ja Kazakstania jo yli viikko aikaisemmin. Ohjelman mukaan tapahtuma huipentuu "uuteen näkemykseen – –, jossa voitto on Kristus".

Yön sudet pääsivät otsikoihin viimeksi toukokuun alussa, kun EU-maat kielsivät monilta sen jäseniltä pääsyn Berliiniin juhlistamaan natsi-Saksasta saavutetun voiton 70-vuotispäivää.

"Jollei tuota etappimarssia ja kaikkea siihen liittyvää olisi ollut, en ehkä olisi saanut kaikkia ideoita, kun suunnittelimme tätä moottoripyöräshow'ta", Zaldostanov sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona Moskovassa.

"Minulle tämä ei ole show – tämä on sotaa."

Zaldostanovin mukaan syypäitä olivat nimenomaan puolalaiset mutta Yön sudet voittivat kuitenkin ja saivat eurooppalaisten tuen.

"Sevastopoliin tulee motoristeja kaikkialta Venäjältä mutta sen lisäksi paljon eurooppalaisia ystäviämme, joita saimme Berliinin-matkan jälkeen."

Yön susien johtohahmot eivät päässeet osallistumaan Berliinin-matkaan, sillä heidän viisuminsa oli evätty jo aikaisemmin.

Zaldostanovin mukaan Sevastopolin kokoontuminen on ensimmäinen, jossa on mukana Venäjän Mustanmeren-laivasto.

"He ovat antaneet minulle tekniikkaa, jota tullaan käyttämään ohjelmassa, ja merijalkaväki osallistuu tapahtumaan."

Presidentti Putinin palkitsema Zaldostanov on Yhdysvaltain ja Kanadan pakotelistoilla. Yön susille on luvattu Krimiltä muutaman hehtaarin kerhotontti heidän tuettuaan niemimaan liittämistä Venäjään, mutta motoristit ovat ajautuneet asiassa sanaharkkaan paikallisten viranomaisten kanssa.

Virkamiehet ovat vaatineet tontista julkista tarjouskilpailua.

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat