Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret palaavat kunnostetulle saarelle elokuussa

Ulkomaat
 
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Utøyan saarella ei ole pidetty työväenpuolueen nuorisojärjestön kesäleirejä vuoden 2011 terrori-iskun jälkeen.
Utøyan saarella ei ole pidetty työväenpuolueen nuorisojärjestön kesäleirejä vuoden 2011 terrori-iskun jälkeen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva

Työväenpuolueen nuorisojärjestö palaa elokuussa Utøyan saarelle, jossa pidetään ensimmäinen kesäleiri vuonna 2011 tapahtuneen terroriteon jälkeen, kertovat norjalaislehdet Verdens Gang ja Aftenposten.

Saari täyttyy jälleen nuorista 6. elokuuta, kertoi työväenpuolueen nuorisojärjestön AUF:n puheenjohtaja Mani Hussaini Verdens Gangille heinäkuussa.

Iskun aikaan Norjan pääministerinä toiminut nykyinen Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg aikoo osallistua leirille.

"Katson, että on tärkeää olla paikalla ja näyttää saaren olevan paikka, jossa voi muistella ja osoittaa kunnioitusta yhdessä", Stoltenberg sanoi norjalaisen Aftenposten-lehden haastattelussa.

Stoltenbergin mukaan Norjasta on tullut iskujen jälkeen vahvempi.

"Se tarkoittaa, että me pidimme kiinni arvoistamme – että olemme yhteiskunta, jota luonnehtii luottamus ja avoimuus. Sellainen olemme yhä", Stoltenberg sanoi.

Norjalaiset miettivät neljä viime vuotta, miten saaren voisi ottaa taas käyttöön. He ovat remontoineet rakennuksia, purkaneet ja rakentaneet uusia. Saaren uudistaminen maksoi viisi miljoonaa euroa, ja sen kunnostus vei lukemattomia työtunteja.

Useita rakennuksia on säilytetty: esimerkiksi päärakennus, varasto, lato ja osa kahvilasta.

"Kahvila on paikka, jossa menetimme monia jäseniämme. Siksi päätimme suojella sitä ja pitää siitä huolta", AUF:n Hussaini sanoo.

Saaren korkeimmalla kohdalla puiden välissä roikkuu ympyrän muotoinen suuri metallilieriö. Metallin läpi on kaiverrettu paikalla kuolleiden nuorten nimet ja iät.

Työväenpuolueen nuorisojärjestö aikoo tuoda myös koululaisia tutustumaan saaren tapahtumiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat