Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskalaiset poliitikot vierailevat Krimillä

Ulkomaat
 

Keskiviikkona moni oli Moskovassa innostunut kuultuaan, että kymmenen ranskalaista kansanedustajaa vierailee Krimillä.

Duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Aleksei Puškov sanoi käyntiä venäläis-ranskalaisten suhteiden "läpimurroksi" ja sanoi sen osoittavan, että Eurooppa on jakautunut.

Ranskalaisvaltuuskuntaa johtaa republikaanien kansanedustaja Thierry Mariani. Hänen mukaansa delegaation kahdeksan jäsentä kuuluu Sarkozyn republikaaneihin eli entiseen UMP-puolueeseen.

Ryhmän oli määrä saapua Moskovaan keskiviikkoiltana ja matkustaa Krimille torstaina. Ranskalaisten on tarkoitus tavata koko niemimaan johto pääministeri Sergei Aksjonovista lähtien.

Venäjä liitti Ukrainaan kuuluvan Krimin itseensä viime vuoden maaliskuussa miehityksen ja laajalti tuomitun kansanäänestyksen jälkeen.

"Kaikesta huolimatta jokainen ymmärtää, että Krim on venäläinen ja että ennemmin tai myöhemmin kansainvälinen yhteisö hyväksyy asian", Mariani kommentoi venäläisen Sputnik-uutistoimiston mukaan.

"Ranskalaisten parlamentaarikkojen vierailu osoittaa, että on muutakin kuin se Eurooppa, joka haluaa vastustaa Venäjää", Aleksei Puškov sanoi uutistoimisto Tassille.

"On myös se Eurooppa, joka haluaa selvittää, mikä on Krimin todellinen tilanne, ja joka ymmärtää, että kansanäänestys oli kansan tahdon ilmaus."

Mariani kertoi sanomalehti Kommersantille, ettei matkasta ole keskusteltu Ukrainan edustajien kanssa eikä sillä ole Ranskan hallituksen tukea. Kutsu tuli Marianin mukaan Venäjän rauhansäätiöltä.

Mariani toimii puheenjohtajana ranskalais-venäläisessä ystävyysseurassa yhdessä Venäjän rautateiden pääjohtajan Vladimir Jakuninin kanssa.

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat