Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsissa pidätettiin terrorismiepäiltyjä

Ulkomaat
 

Ruotsin viranomaiset ilmoittivat torstaina pidättäneensä kaksi miestä epäiltynä terrorismiin liittyvästä murhasta Syyriassa. Torstaiaamuna pidätetyt epäillyt ovat 30- ja 32-vuotiaita Ruotsin kansalaisia ja he asuvat Göteborgissa, syyttäjäviranomaisen tiedotteessa kerrotaan.

Syyttäjä on määrännyt myös kolmannen henkilön pidätettäväksi poissaolevana.

Ruotsalaisen iltapäivälehden Aftonbladetin mukaan poliisi teki torstaina Göteborgin seudulla useita myös etsintäoperaatioita. 30-vuotiaan epäillyn asianajaja sanoi Aftonbladetille hänen päämiehensä kiistävän syytteet.

Syyttäjän mukaan epäilty rikos tapahtui vuonna 2013. Syyriassa on käyty vuodesta 2011 lähtien veristä sisällissotaa. Ruotsista arvioidaan lähteneen 300 ihmistä Syyriaan sotimaan.

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ruotsissa on pidätetty ihmisiä epäiltynä terrorismirikoksista Syyriassa", turvallisuuspoliisi Säpon tiedottaja Sirpa Franzen sanoi uutistoimisto AFP:lle.

AFP:n mukaan syyrialaismies tuomittiin helmikuussa viideksi vuodeksi vankeuteen sotarikoksista Syyriassa. Mies oli kiduttanut Bashar al-Assadin hallinnolle uskollista taistelijaa.

Terrorismitutkija Magnus Ranstorp kuvaili pidätyksiä poikkeuksellisiksi Svenska Dagbladetille. Ruotsi otti vuonna 2003 käyttöön uuden terrorismilain, mutta lain voimassaolon aikana ei ole Ranstorpin mukaan nähty kovin montaa tuomiota.

Oikeudenkäynnit ovat kaatuneet usein esimerkiksi todisteiden puutteeseen. Ranstorpin mukaan pidätykset viittaavat siihen, että poliisilla olisi merkittävää näyttöä, kuten kuvia tai salakuuntelemalla hankittua tietoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat