Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama aloitti loppukirin

Ulkomaat
 
Matti Koskinen
Matti Koskinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja.

Virkakautensa ehtoopuolella Barack Obama on tykittänyt maalin toisensa perään.

Viimeisten kuukausien aikana Yhdysvallat on avannut umpisolmua suhteissaan Kuubaan ja Iraniin. Korkein oikeus hyväksyi Obaman tukeman avioliittolain, hän sai kongressilta lisävaltuuksia vapaakauppaneuvotteluihin, ja nyt tukea näyttäisi löytyvän mittavalle vankilauudistukselle.

Eikä pidä unohtaa viime viikon esiintymistä Charlestonin ampumisen uhrien muistotilaisuudessa. Yleisö osoitti suosiotaan seisten, kun presidentti lauloi hengellisen klassikon Amazing Grace. Internetissä Obama ei ole aiheuttanut sellaista hurmosta sitten ensimmäisen presidentinvaalikampanjansa.

Viime syksynä demokraatit hävisivät vaaleissa kongressin molemmat kamarit republikaaneille. Presidentin asema oli vaikea ja hänen saavutustensa odotettiin jäävän vaisuiksi.

Vielä mitä! Obamahan on liekeissä.

Ainakaan toistaiseksi menestykset eivät ole heilauttaneet yhdysvaltalaisten arviota presidentistään. The Washington Postin tuoreen kyselyn mukaan vain 45 prosenttia kansasta katsoo hänen hoitavan tehtäviään hyvin, ja 50 prosenttia on päinvastaista mieltä.

Obamalle kannatuskyselyillä ei olekaan enää juuri merkitystä. Huomion kääntyessä yhä vahvemmin vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja Obaman seuraajaan, voi presidentti itse keskittyä luomaan itselleen mieluista poliittista perintöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat