Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Turkki sallii ilmaiskut Isisiä vastaan maaperältään

Isis tappoi turkkilaisen sotilaan Syyrian rajalla

Ulkomaat
 

Turkki on päättänyt kasvattaa rooliaan jihadistijärjestö Isisin vastaisessa liittoumassa.

Sanomalehti Wall Street Journal kertoi myöhään torstai-iltana, että Turkki antaa Yhdysvaltojen käyttää Turkissa sijaitsevaa tukikohtaansa ilmaiskuissa Isisiä vastaan. Lehti perusti tietonsa niemettömiin lähteisiin.

Incirlikin sotilastukikohdan käyttö on lehden mukaan osa laajempaa sopimusta, jonka tavoitteena on syventää Yhdysvaltojen ja Turkin yhteistyötä taistelussa Isisiä vastaan.

Turkki päätti koventaa otteitaan Isisiä vastaan, kun 32 ihmistä oli kuollut maanantaina itsemurhaiskussa Suruçin kaupungissa lähellä Syyrian rajaa.

Iskusta epäilty turkkilaismies oli viranomaisten mukaan käynyt Syyriassa ja hänellä oli yhteyksiä Isisiä kannattavaan ryhmään.

Länsimaat ovat painostaneet Turkkia pitkään ottamaan suuremman roolin Isisin vastaisessa liittoumassa ja tiukentamaan rajavalvontaa Syyrian rajalla.

Turkki antoi Syyrian erilaisten kapinallisryhmien kulkea rajansa yli melko vapaasti pitkään, sillä toivoi sen horjuttavan Syyrian hallintoa.

Turkki on pelännyt myös, että Isisin vastaiset toimet vahvistavat kurdien itsehallintovaatimuksia Syyriassa.

Viime vuodesta lähtien Turkki on kuitenkin kiristänyt rajavalvontaansa selvästi ja pidättänyt useita jihadistiepäiltyjä.

Turkin asevoimien ja Isisin välillä käytiin torstaina laukausten vaihto. Yksi turkkilainen sotilas kuoli ja kaksi haavoittui Isisin tulituksessa raja-asemalla, kertoi uutistoimisto AFP.

Turkin asevoimat vastasi tulitukseen. Turkin puolustusvoimat ilmoitti uutistoimisto Reutersin mukaan tappaneensa Isisin taistelijan sekä tuhonneensa kolme äärijärjestön ajoneuvoa.

Turkkilaisen median mukaan välikohtaus tapahtui lähellä Elbeylin kylää. Syyrian sotaa seuraavan syyrialaisjärjestö Syrian Observatory for Human Rightin mukaan alueella sijaitsee Isisin käyttämiä salakuljetusreittejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat