Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat: Terroriuhka Turkissa kasvaa

Ulkomaat
 
Ozan kose afp
Siviilipukuinen poliisi saattoi Isis-yhteyksistä epäiltyjä miehiä Turkin Istanbulissa perjantaina.
Siviilipukuinen poliisi saattoi Isis-yhteyksistä epäiltyjä miehiä Turkin Istanbulissa perjantaina. Kuva: Ozan kose afp

Turkki pidätti perjantaina 297 terroriyhteyksistä epäiltyä Istanbulissa ja muissa kaupungeissa suuroperaatiossa, johon otti osaa 5 000 poliisia. Pidätettyjen joukossa oli ääri-islamistisen Isis-järjestön epäiltyjen kannattajien lisäksi kurdi- ja vasemmistoaktivisteja.

Lähi-idän politiikkaan erikoistuneen professori Hannu Juusolan mukaan Turkki ei ole aiemmin juuri puuttunut jihadistien toimintaan maan sisällä. Ääriliikkeet ovat Syyrian sisällissodan myötä paikoin houkutelleet jäseniä suhteellisen avoimesti.

"Nyt on ensimmäisen kerran tehty laajoja Isisiin liittyviä pidätyksiä, vaikka niistä on ollut puhetta jo vuosia."

Isisillä on tutkijoiden mukaan hyvät mahdollisuudet kostaa Turkille ilmaiskut ja pidätykset. Isisillä on kannattajia Turkissa, ja Syyrian-vastainen raja on vuotanut.

"Turkissa tulee hyvin todennäköisesti uusia pommi-iskuja", Juusola sanoo.

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n tutkija Mikko Patokallio sanoo, että Isisin itsemurhaiskut ainakin Syyrian vastaisen rajan tuntumassa ovat todennäköisiä. Isis on pystynyt esimerkiksi sieppaamaan syyrialaisia vastustajiaan Turkin puolelta.

"Kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin Turkin tiedustelu on onnistunut paikallistamaan ja tuhoamaan Isisin soluja uusimmissa operaatioissa", Patokallio sanoo.

Myös Carnegie-tutkimuslaitoksen vieraileva tutkija Sinan Ülgen uskoo, että Turkissa voi olla odotettavissa lisää väkivaltaisuuksia. "Valitettavasti monet merkit osoittavat siihen suuntaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat