Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudikuninkaan vierailu suututtaa Rivieralla

Vetoomus rannan sulkemista vastaan sai satatuhatta kannattajaa

Ulkomaat
 

Saudi-Arabian kuninkaan vierailu aiheuttaa närää Ranskan Rivieralla. Jo satatuhatta ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vastustetaan noin kilometrin mittaisen rantaosuuden sulkemista yleisöltä kuninkaan lomailun ajaksi.

Upporikkaan öljyvaltion kuningas Salman saapui lauantaina kolmen viikon vierailulle Vallaurisin kylään lähelle Marseillea, mukanaan hulppea tuhannen hengen seurue.

Kuningas itse lähipiireineen asuu yksityisessä huvilassa Vallaurisissa, ja satoja hänen hännystelijöitään on majoitettu muun muassa Cannesin luksushotelleihin.

Monet paikalliset yrittäjät ovat ilahtuneita satojen äveriäiden saudien saapumisesta. Toisia kuitenkin ärsyttää, että kuningas vaatii turvallisuussyistä huvilaansa ympäröivän rannan ja merialueen sulkemista.

Rannat ovat Ranskassa tyypillisesti valtion omistuksessa ja kaikkien käytettävissä, jos kohta viranomaiset voivat sulkea rantoja turvallisuussyistä. Vetoomus Vallaurisin rannan tilapäistä "yksityistämistä" vastaan on kerännyt jo satatuhatta nimeä.

"Muistutamme, että tämä luonnonalue, niin kuin kaikki merelliset julkiset alueet, on luontaista julkista omaisuutta, johon kaikilla asukkailla, turisteilla, ranskalaisilla ja ulkomaalaisilla, ja ohikulkijoilla pitäisi olla pääsy", vetoomuksen tekstissä todetaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kaiken lisäksi kuninkaan vierailun vuoksi rantaa on turmeltu laittomilla rakennustöillä. Viranomaiset antoivat luvan rakentaa hissin rannalta huvilalle, sillä edellytyksellä että se puretaan kuninkaan vierailun jälkeen. Hissin perustuksia varten rannalle valettiin betonilaatta.

AFP:n mukaan työmiehet yrittivät myös pystyttää aidan rantaosuuden suojaksi ja pultata läheiseen jyrkänteeseen metallisen käyntilankun. Viranomaiset kuitenkin puuttuivat peliin ja poistivat rakennelmat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat