Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki syytti PKK:ta iskuista

Ulkomaat
 

Turkki jatkoi sunnuntaina ilmaiskuja Kurdistanin työväenpuoleen PKK:n asemiin Irakissa ja syytti PKK:ta iskuista turkkilaissotilaita vastaan, uutistoimistot kertoivat. Kaksi sotilasta kuoli ja neljä haavoittui viikonloppuna Kaakkois-Turkin kurdialueella.

Iskut ovat vaarantaneet rauhanprosessin itsehallintoa tavoittelevan PKK:n ja Turkin hallituksen välillä. PKK sanoutui lauantaina irti vuonna 2013 sovitusta tulitauosta.

Sotilasliitto Nato ilmoitti pitävänsä tiistaina hätäkokouksen Turkin pyynnöstä, Reuters kertoi.

Yhdysvallat ja Saksa kehottivat Turkkia ja PKK:ta välttämään väkivaltaa ja pitämään rauhanprosessin käynnissä. Yhdysvallat totesi kuitenkin, että Turkilla on oikeus lyödä takaisin PKK:ta vastaan. EU:n ja Naton tavoin Yhdysvallat pitää PKK:ta terroristijärjestönä.

Turkki aloitti iskut ääri-islamistista Isis-järjestöä vastaan Syyriassa ja PKK:n asemiin Irakissa, kun pommi-isku nuorisojärjestön tiloihin Suruçissa Syyrian rajalla surmasi 32 turkkilaista ja kurdinuorta viime maanantaina.

Kurdiryhmät ovat syyttäneet itsemurhapommista Isisin lisäksi Turkkia, joka pitkään suhtautui Isisiin lepsusti. PKK ilmoitti surmanneensa keskiviikkona kaksi turkkilaista poliisia kostoksi Suruçin iskusta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan turkkilainen poliisi kuoli sunnuntaina iskuja vastustaneessa mielenosoituksessa Istanbulissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat