Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisällissota, terroristiryhmät ja Saudi-Arabia repivät Jemeniä

Ulkomaat
 

Sisällissota alkoi Lähi-idän köyhimmässä maassa Jemenissä viime keväänä.

Jemenissä taistelee useita ryhmiä, mutta suurin kamppailu on hallituksen joukkojen ja shiiojen erääseen lahkoon kuuluvien huthikapinallisten välillä.

Arabian niemimaan al-Qaida -jihadistiryhmä vastustaa presidenttiä ja hutheja sekä tekee verisiä iskuja Jemenin etelä- ja kaakkoisosissa.

Maaliskuussa terroristijärjestö Isis teki ensimmäiset suuret iskunsa Jemenissä. Kaksi itsemurhapommittajaa iski shiiojen moskeijoihin pääkaupungissa Sanaassa.

Tilanne kärjistyi keväällä, kun huthikapinalliset alkoivat taistella hallituksen joukkojen kanssa Sanaassa.

Presidentti Abd Rabbu Mansur Hadi ja hänen hallituksensa erosivat protestina sille, että huthikapinalliset kaappasivat vallan pääkaupungissa. Myöhemmin presidentti kumosi eropäätöksensä ja pakeni pääkaupungista rannikkokaupunki Adeniin. Huthikapinalliset lähestyivät Jemenin eteläosaa, jolloin presidentti pakeni Adenista Saudi-Arabiaan.

Maaliskuussa Saudi-Arabia aloitti ilmaiskut huthikapinallisia vastaan ja asetti maan merisaartoon. Humanitaarisella avulla on ollut vaikeuksia päästä perille.

Suomalaiset Atte Kaleva ja Leila Kaleva siepattiin Jemenin pääkaupungissa Sanaassa joulukuussa 2012. Panttivangit pääsivät vapauteen toukokuussa 2013.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat