Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sukellusvenejahti on tuoreessa muistissa

Ulkomaat
 

Expressenin maanantai-iltana julkaisema tieto sukellusvenelöydöstä synnytti Ruotsissa oitis suuria otsikoita. Ei ihme, sillä tuoreessa muistissa on kiivas sukellusvenejahti viime syksynä.

Perjantai-iltana 17. lokakuuta Ruotsin puolustusvoimat kertoi havainneensa "vierasta vedenalaista toimintaa" Tukholman saaristossa. Alkoi operaatio, jonka aikana Tukholman edustalla oli parhaimmillaan liikkeellä satoja sotilaita maa-, meri- ja ilmavoimista sekä luultavasti lähes sama määrä toimittajia.

Jahti kesti voin viikon. Tämän jälkeen Ruotsin puolustusvoimat ilmoitti, ettei sillä ollut täysin varmaa tietoa siitä, mikä oli liikkunut Ruotsin vesillä.

Marraskuun puolivälissä tuore pääministeri Stefan Löfven ja puolustusvoimain komentaja Sverker Göranson kertoivat, että kyse oli sotilaskäyttöön tarkoitetusta minisukellusveneestä, joka oli loukannut Ruotsin aluetta. Aluksen kansallisuutta ei ole vahvistettu missään vaiheessa.

Ennen sukellusvenejahdin alkua Svenska Dagbladet kertoi omien tietojensa perusteella, että etsintäoperaatiota oli edeltänyt venäjänkielinen hätäviesti saariston ja Kaliningradin välillä.

Itse merioperaation jälkeen Dagens Nyheter kertoi myös toisesta sukellusvene-epäilystä. Tämän epäilyn puolustusvoimat kumosi myöhemmin. Sen mukaan jälkimmäisessä tapauksessa oli kyse tavallisesta työveneestä.

Myös Suomessa sukellusvene-epäilyt ovat olleet otsikoissa. Merivoimien merenalaiseen valvontaan tarkoitettu anturikenttä havaitsi huhtikuun lopussa Helsingin edustalla ääniä, jotka viittasivat sukellusveneen toimintaan Suomen merialueella. Tapaus tutkittiin. Sukellusvenettä tai vedenalaista toimintaa ei voitu täysin sulkea pois. Merivoimat kertoi kuitenkin, että se oli saanut osalle äänihavainnoista luonnollisen selityksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat