Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjää, Syyriaa ja Irakia on pidetty Natossa uhkina

Ulkomaat
 

Turkki on vedonnut sotilasliitto Naton peruskirjan neljänteen artiklaan, jotta jäsenmaat saataisiin tiistaiksi koolle Brysseliin hätäkokoukseen.

Artiklaa on käytetty Naton vuonna 1949 alkaneessa historiassa vain muutaman kerran. Asialla ovat olleet Turkki ja Puola, kun ne ovat katsoneet Venäjän, Syyrian ja Irakin uhiksi itselleen.

Artiklan mukaan jäsenmaa voi pyytää muita neuvonpitoon, jos se katsoo "alueellisen yhtenäisyytensä, poliittisen riippumattomuutensa tai turvallisuutensa uhatuksi". Nyt Turkki arvioi, että jihadistit Syyriassa sekä kurdit ovat sille uhka.

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Turkki ei ole kuitenkaan pyytänyt sotilaallista apua muilta jäsenmailta.

Edellisen kerran artiklaan vetosi Puola. Viime vuonna se pyysi jäsenmaiden edustajat koolle, koska piti Venäjän toimia Ukrainassa uhkaavina. Puolaa ennen Turkki käytti artiklaa vuonna 2003 Irakin sodan vuoksi ja kaksi kertaa Syyrian sisällissodan vuoksi kolmisen vuotta sitten.

Naton tunnetumpi viides artikla koskee yhteistä puolustusta. Washingtonin sopimukseen kirjatun pykälän mukaan jäsenmaat puolustavat toisiaan sotilaallisesti, jos niitä vastaan hyökätään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat