Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä torjui veto-oikeudellaan YK:n ehdotuksen MH17-lennon alas ampumisen tutkimisesta

Presidentti Putin piti ehdotusta Malaysia Airlinesin alas ammutun lennon tutkimisesta vahingollisena

Ulkomaat
 
Dominique Faget / AFP
Hollannista Malesiaan matkalla ollut matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa viime vuoden heinäkuussa.
Hollannista Malesiaan matkalla ollut matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa viime vuoden heinäkuussa. Kuva: Dominique Faget / AFP

Venäjä torjui myöhään keskiviikkona YK:n turvaneuvoston ehdotuksen kansainvälisestä tuomioistuimesta, joka olisi perustettu selvittämään Malaysia Airlinesin lennon MH17 alas ampumista Itä-Ukrainassa. Tuomioistuinta ehdottivat Malesia, Australia, Alankomaat ja Ukraina.

YK:n keskiviikkoisessa kokouksessa tuomioistuimen perustamista puolsi 15 osallistujamaasta 11. Kiina, Angola ja Venezuela pidättäytyivät äänestämästä.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin kerrottiin aiemmin nimittäneen ehdotusta tuomioistuimen perustamisesta "ennenaikaiseksi ja vahingolliseksi", kun hän keskusteli aiheesta Hollannin pääministerin Mark Rutten kanssa.

Levada-keskuksen kesäkuussa tekemän kyselytutkimuksen mukaan venäläisistä lähes puolet piti ajatusta tuomioistuimen perustamisesta täysin tai lähes kannatettavana. 34 prosenttia ei ottanut kantaa, ja vain 19 prosenttia vastusti ehdotusta.

Kyselytutkimuksen mukaan selvä enemmistö venäläisistä syyttää MH17:n alas ampumisesta joko Ukrainan asevoimia tai Kiovan vallanpitäjiä tai molempia.

Vain kolme prosenttia arveli syylliseksi "Donetskin kansantasavallan" taistelijat, ja kaksi prosenttia arveli, että syyllinen on Venäjä.

Hollannin Amsterdamista Malesian Kuala Lumpuriin matkalla ollut matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa viime vuoden heinäkuussa. Kaikki koneessa olleet 298 ihmistä kuolivat. Koneessa oli 283 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä.

Korjaus 30.7.:Uutisen aiemmassa versiossa kerrottiin virheellisesti Kiinan, Angolan ja Venezuelan vastustaneen äänestyksessä YK:n turvaneuvoston ehdotusta MH17-lentoturmaa tutkimaan perustettavasta kansainvälisestä tuomioistuimesta. Todellisuudessa maat pidättäytyivät äänestämästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat