Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mysteerikoneesta löytyi ehkä ensimmäinen osa

Malesialainen lentokone katosi Intian valtamerellä yli vuosi sitten

Ulkomaat
 
Yannick Piton AFP
Poliisit tutkivat Réunionin saarella lentokoneen hylyn palasta, jonka epäillään kuuluneen kadonneelle malesialaiskoneelle.
Poliisit tutkivat Réunionin saarella lentokoneen hylyn palasta, jonka epäillään kuuluneen kadonneelle malesialaiskoneelle. Kuva: Yannick Piton AFP

Intian valtamereltä on löydetty pala lentokoneen hylkyä, joka saattaa olla peräisin viime vuoden maaliskuussa mystisesti kadonneesta Malaysia Airlinen matkustajakoneesta.

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut lento MH370 katosi jälkeäkään jättämättä. Lentokoneessa oli yhteensä 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Suurin osa matkustajista oli kiinalaisia.

Tausta

 Malaysian Airlinesin lento MH370 katosi 8. maaliskuuta 2014. Kone oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin.

 Koneessa oli 227 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä yhteensä 14:stä maasta. Suurin osa matkustajista oli kiinalaisia.

 Koneen uskotaan päätyneen Intian valtamereen.

Ranskalle kuuluvalta Réunionin saarelta löydettiin keskiviikkona noin kaksi metriä pitkä pala, jonka uskotaan olevan osa lentokoneen siipeä. Siiveke löydettiin, kun työntekijät olivat siivoamassa rantaa. Osa oli ollut vedessä pidemmän aikaa, sillä siihen oli tarttunut simpukoita.

"Yhdennäköisyys on uskomaton", arvioi lentoturvallisuusasiantuntija Xavier Tytelman blogissaan. Hän viittasi löytyneen osan yhdennäköisyyttä Boeing 777 -onnettomuuskoneeseen.

"Olen tutkinut satoja valokuvia ja puhunut kollegoideni kanssa. Olemme kaikki sitä mieltä, että osa on todennäköisesti peräisin Boeing 777 -koneesta", Tytelman arvioi Telegraph-lehden mukaan.

Kuuluuko pala kadonneeseen malesialaiseen lentokoneeseen, selvinnee lähipäivinä, kun asiantuntijat ovat tutkineet siivekettä. Siivenpalassa on Tytelmanin mukaan koodi BB670, jonka perusteella osa voitaneen jäljittää.

"Toistaiseksi on liian aikaista sanoa, kuuluuko osa malesialaiskoneeseen. Löysimme osan vasta aamulla", adjutantti Christian Retourmat sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan.

Aiemmin kadonneesta lentokoneesta ei ole löydetty yhtään osaa mittavista etsinnöistä huolimatta. Kadonnutta lentokonetta on etsitty tuloksetta australialaisten johdolla kymmenientuhansien neliökilometrien alueelta.

Malesialaiset viranomaiset ovat todenneet kaikki koneessa olleet kuolleiksi.

Lentokoneen katoaminen on yksi ilmailuhistorian oudoimmista mysteereistä. Vastauksia onnettomuuteen ovat ymmärrettävästi janonneet erityisesti matkustajien omaiset. Katoaminen on ruokkinut lukemattomia salaliittoteorioita lentokoneen kohtalosta.

Suomen onnettomuustutkintakeskuksen johtavan tutkijan Ismo Aaltosen mukaan siivekkeen löytymisen avulla voidaan yrittää laskea lentokoneen putoamispaikka merivirtojen avulla.

"Luulisi, että muitakin osia nyt löytyisi, sillä lentokoneissa on paljon kelluvaa materiaalia. Kaiken kaikkiaan ihmeellisintä tässä on ollut se, ettei mitään kelluvaa ole löytynyt. En sanoisi, että tämä löytö on vielä läpimurto, mutta mielenkiintoista kylläkin", Aaltonen sanoo.

Suomen lentäjäliiton puheenjohtajan Sami Simosen mukaan viranomaiset pystynevät kertomaan nopeasti, kuuluuko löydetty osa malesialaisia koneeseen. Kaikissa lentokoneen osissa kun on tunnistenumero, jonka perusteella osan historia saadaan selville.

"Jos onnettomuuskoneesta löytyy vain yksi osa, on sen perusteella äärimmäisen haastavaa saada tarkempaa faktaa onnettomuudesta. Vaikea sanoa, löytyykö tähän onnettomuuteen vastausta", Simonen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat