Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myanmar armahti lähes 7 000 vankia

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Sotilasjuntan kovista otteista aiemmin tunnettu Myanmar (ent. Burma) kertoi torstaina armahtavansa lähes 7 000 vankia.

Vapautetuista 210 on ulkomaalaisia, kertoi uutistoimisto AFP. Ulkomaalaisten joukossa on 155 kiinalaista, jotka tuomittiin aiemmin pitkiin vankeusrangaistuksiin laittomista puunhakkuista.

Viranomaisten mukaan vangit armahdettiin heidän hyvän käytöksen vuoksi. Armahdettujen joukossa oli muun muuassa journalisteja ja aktivisteja.

Maailmasta vuosikymmeniä eristyksessä elänyt Myanmar alkoi avautua 2010, kun sotilasdiktatuuri otti askelia kohti demokratiaa. Avautumisen osoitukseksi esimerkiksi vapaustaistelun keulahahmo, Aung Sang Suu Kyi, päästettiin kotiarestista ja siviilihallinnolle annettiin tilaa.

Demokratia on kuitenkin vielä kaukainen tavoite Myanmarissa. Esimerkiksi Suu Kyi ei saa asettua ehdolle presidentinvaaleissa ja uusien lakien mukaan armeijalle on varattu neljäsosa maan parlamenttipaikoista. Perustuslakia voidaan muuttaa vain, jos ehdotuksen takana on 75 prosenttia edustajista.

Aiempina vuosikymmeninä maata johtanut sotilasjuntta vangitsi ja kidutti toisinajattelijoita. Avautumisen jälkeen myanmarilaisista tyrmistä on vapautettu yli tuhat toisinajattelijaa. Ihmisoikeusjärjestöt kuitenkin muistuttavat, että hyvästä kehityksestä huolimatta uusia oikeustapauksia toisinajattelijoita vastaan on yhä vireillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat