Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siivekkeen mysteeri tutkitaan Ranskassa

Tutkijat: Réunionin rannalta löytynyt siiven pala voi olla malesialaiskoneesta

Ulkomaat
 
Australian johto: Koneen osa on ensimmäinen kunnollinen johtolanka
Australian johto: Koneen osa on ensimmäinen kunnollinen johtolanka
Ranskalle kuuluvalta Réunionin saarelta löydettiin keskiviikkona noin kaksi metriä pitkä pala, jonka uskotaan olevan osa viime vuoden maaliskuussa kadonneen Malaysia Airlinesin matkustajakoneen siipeä.

Selittämättömästi kadonneen Malaysia Airlinesin lennon MH370:n jälkiä on voinut ajautua merivirtojen mukana tuhansien kilometrien päähän katoamispaikalta Afrikan rannikolle.

Ranskalaiset onnettomuustutkijat selvittävät, onko Réunionin saarelta löytynyt siiven osa peräisin matkustajakoneesta, joka katosi jäljettömiin maaliskuussa 2014. Koneessa oli 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

"Merivirrat pystyvät kuljettamaan esineitä pitkiäkin matkoja. On täysin mahdollista, että mereen joutunut esine kulkeutuu toiselle puolelle merialuetta", sanoo Ilmatieteen laitoksen operatiivisen oseanografian ryhmän päällikkö Laura Tuomi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan siiven osa viedään seuraavaksi tutkittavaksi Ranskaan Toulouseen. Malesia on myös lähettänyt kaksi tutkijaryhmää selvittämään löytöä: toinen suuntaa Ranskaan tutkimaan siipeä, toinen Réunioniin etsimään lisää todisteita.

Siiven osan löytöpaikka käy yksiin tunnettujen merivirtojen ja koneen epäillyn putoamispaikan kanssa.

Esimerkiksi keskimäärin kymmenen senttimetriä sekunnissa etenevä virtaus olisi voinut tuoda turmakoneen osan katoamispaikalta Australian länsirannikolta kuudessatoista kuukaudessa 3 700 kilometrin päähän Réunionin rannalle.

"Se on keskimääräinen pyörre, mutta toki hetkellinen virtaus voi vaihdella suurestikin. Meressä ajelehtivilla esineillä on jokaisella yksilöllinen kulkeutumisrata", Tuomi sanoo.

Mikäli löydetty romu osoittautuu osaksi MH370:n hylkyä, se on merkittävä askel etsinnöissä. Tuomen mukaan on mahdollista, että lisää koneen osia löytyy samalta seudulta. Yhtä todennäköistä tosin on, että koneen palaset ovat ajautuneet tyystin eri suuntiin.

"Esimerkiksi kaksi lyhyen ajan sisällä samaankin pisteeseen mereen heitettyä esinettä voi päätyä virtausten mukana ihan eri paikkoihin."

STRINGER/FRANCE / REUTERS
Viranomaiset tutkivat lentokoneenosaa, jonka uskotaan kuuluneen kadonneeseen malesialaiskoneeseen.
Viranomaiset tutkivat lentokoneenosaa, jonka uskotaan kuuluneen kadonneeseen malesialaiskoneeseen.
Koneturmassa äitinsä menettänyt ei luota siipilöytöön
Koneturmassa äitinsä menettänyt ei luota siipilöytöön
Malaysia Airlinesin kadonneen Boeing 777 -koneen siipipalan epäillään löytyneen Ranskalle kuuluvalta saarelta. Turmassa äitinsä menettänyt kiinalaismies ei luota vielä siihen, mitä media, asiantuntijat ja Malesian hallinto löydöstä sanovat. Toimittaja: Esa Juntunen, kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat