Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan talouskriisi loi väliinputoajien ryhmän

Ulkomaat
 

Euroalueen neljänneksi suurimmassa taloudessa Espanjassa rahoitusmarkkinoiden kriisi kärjistyi vuonna 2008. Samaan aikaan pankkisektorin kriisi löi läpi koko yhteiskunnan ja työttömyys lähti kasvuun. Kun vuonna 2007 Espanjan työttömyysaste oli 7 prosenttia, vuoden 2013 alussa se oli huippulukemissa eli 27 prosentissa. Silloin myös monet suuret rakennusprojektit pysähtyivät, koska rahoitus niiden taustalta kuivui kokoon. Rakennuksille oli lähtenyt töihin nuoria suoraan koulunpenkiltä ja nyt he olivat täysin tyhjän päällä.

Myös koulutetut nuoret joutuivat vaikeaan tilanteeseen: koulutusta vastaavaa työtä, tai juuri muutakaan työtä, ei yksinkertaisesti ole ollut tarjolla.

Kriisin alusta vuoden 2014 loppuun mennessä noin 700 000 nuorta espanjalaista on lähtenyt ulkomaille etsimään töitä tai uutta opiskelupaikkaa.

Esimerkiksi Saksassa on lyöty 2010-luvun alussa espanjalaisten siirtolaisten määrässä ennätyksiä, jotka olivat peräisin vierastyöläisten kuumilta vuosilta 1970-luvun alusta.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on erityisen huolissaan siitä, että Espanjassa joka viides alle 29-vuotias on keskeyttänyt opintonsa toisella asteella ja on lisäksi työtön.

Tänä vuonna OECD ennustaa Espanjan yleisen työttömyysasteen paranevan 2,9 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat