Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Löytynyt siipi vastaa malesialaisen koneen mallia

Réunionin rannalta löytynyt pala voisi kuulua Malaysia Airlinesin koneelle

Ulkomaat
 
HS-AFP
REUTERS
Poliisiviranomaiset tutkivat Réunionin saarelta löytynyttä siipeä.
Poliisiviranomaiset tutkivat Réunionin saarelta löytynyttä siipeä. Kuva: REUTERS

Onnettomuustutkijat ovat varmistaneet, että Réunionin saarelta Intian valtamereltä keskiviikkona löytynyt lentokoneen siipi kuuluu Boeing 777 -matkustajakoneelle.

"Osan numeron perusteella se kuuluu Boeing 777:lle. Sain tiedon Malaysia Airlinesilta", Malesian varaliikenneministeri Abdul Aziz Kaprawi kertoo AFP:lle.

Konetyypin perusteella se saattaa hyvinkin kuulua selittämättömästi kadonneeseen Malaysia Airlinesin matkustajakoneeseen. Ranska, Australia ja Malesia ovat tehneet yhteistyötä selvittelyssä.

Yksikään toinen Boeing 777 -kone ei ole joutunut vakavaan onnettomuuteen Intian valtamerellä. Löytöpaikka käy myös yksiin tunnettujen merivirtojen ja koneen epäillyn putoamispaikan kanssa.

Mikäli nyt löydetty romu osoittautuu osaksi MH370:n hylkyä, se on merkittävä askel etsinnöissä. On mahdollista, että lisää koneen osia löytyy samalta seudulta, arvioi Ilmatieteen laitoksen operatiivisen oseanografian ryhmän päällikkö Laura Tuomi HS:lle ennen tutkimusten viimeisintä käännettä.

Yhtä todennäköistä tosin on, että koneen palaset ovat ajautuneet tyystin eri suuntiin.

"Esimerkiksi kaksi lyhyen ajan sisällä samaankin pisteeseen mereen heitettyä esinettä voi päätyä virtausten mukana ihan eri paikkoihin", Tuomi sanoo.

Länsi-Australian yliopiston tutkijat laskivat jo viime vuonna, minne merivirrat saattaisivat koneen osia kuljettaa.

"Viime vuonna tekemämme mallit ennustivat, että 18–24 kuukauden sisällä onnettomuuden jälkeen rojua voisi päätyä tuolle alueelle", rannikko-oseanografian professori Charitha Pattiaratchi sanoi Reutersille.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi jäljettömiin maaliskuussa 2014. Mukana oli 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat