Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pride-kulkueessa puukotettu kuoli Israelissa

Ulkomaat
 

Kuusitoistavuotias tyttö kuoli vammoihinsa kolme päivää sen jälkeen, kun häntä oli puukotettu Jerusalemin Pride-kulkueessa Israelissa, uutistoimisto AFP kertoo. Lauantaina tuhannet ihmiset marssivat Israelissa väkivaltaa vastaan.

Tytön ja viiden muun puukottamisesta epäilty ääriortodoksi juutalaismies pidätettiin tapahtumapaikalla torstaina. Hänet oli tuomittu vuonna 2005 vankeuteen samankaltaisesta puukotushyökkäyksestä sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavaan Pride-kulkueeseen.

Mies vapautettiin kolme viikkoa sitten. Vuoden 2005 hyökkäyksessä haavoittui kolme ihmistä.

Epäilty puukottaja oli kirjoittanut ennen hyökkäystä internetissä, että Pride-kulkue pyhässä kaupungissa on pysäytettävä. Hän oli puhunut taistelun jatkamisesta Jumalan käskyjä uhmaavia vastaan myös ääriortodoksisella radiokanavalla.

Lauantaina tuhannet israelilaiset marssivat Tel Avivissa ja Jerusalemissa vihanlietsontaa ja väkivaltaa vastaan. Mielenosoittajat protestoivat Pride-puukotusten lisäksi Länsirannalla perjantaina tehtyä tuhopolttoiskua, jossa kuoli 18 kuukauden ikäinen palestiinalaislapsi. Terrori-iskusta epäillään äärimielisiä israelilaisia siirtokuntalaisia.

"Vihan liekit ovat levinneet ympäri maatamme", Israelin presidentti Reuven Rivlin sanoi Jerusalemin mielenosoituksessa AFP:n mukaan.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu tuomitsi hyökkäyksen kulkueeseen tuoreeltaan ja kutsui sitä viharikokseksi. Myös Israelin kaksi tärkeintä rabbia ovat tuominneet iskun.

Israelilaislehti Haaretzin toimittaja Aeyal Gross syytti analyysissaan pääministeri Netanjahun kommentteja tekopyhiksi. Israelin hallituksessa on puolueita, jotka ovat avoimen homovastaisia. Hallitus ei ole Grossin mukaan myöskään tehnyt juuri mitään poistaakseen homoseksuaaleja syrjivää lainsäädäntöä.

Sukupuolivähemmistöjen oikeudet ovat suhteellisen hyvällä tolalla Israelissa.

Silti erityisesti ääriortodoksisten juutalaisten viharikoksia sukupuolivähemmistöjä vastaan tapahtuu vuosittain.

Vuonna 2009 aseistettu hyökkääjä tappoi kaksi ja haavoitti 15 ihmistä hyökkäyksessä sukupuolivähemmistöjen nuorisokeskukseen Tel Avivissa. Hyökkääjää ei saatu koskaan kiinni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat