Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä: Tuki Syyrian kapinallisille vahvistaa Isisiä

Yhdysvallat lupasi suojata kapinallisia Assadin hyökkäyksiltä

Ulkomaat
 

Venäjä moitti maanantaina Yhdysvaltojen ja Turkin yhteistä suunnitelmaa antaa ilmatukea Syyrian oppositiolle. Venäjän mukaan Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia vastustavien kapinallisten tukeminen haittaa taistelua terroristijärjestö Isisiä vastaan.

Yhdysvallat ilmoitti sunnuntaina käyttävänsä ilmaiskuja suojellakseen kouluttamiaan kapinallisia Isisin lisäksi Syyrian armeijalta. Assadia tukeva Venäjä paheksui päätöstä.

"Moskova on moneen kertaan painottanut, että Syyrian opposition tukeminen, puhumattakaan taloudellisesta tai sotilaallisesta avusta, pitkittää epävakauden tilaa maassa", Venäjän presidentinhallinnon edustaja Dmitri Peskov sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Yhdysvaltojen johtama liittouma on pommittanut Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita hallussaan pitävän jihadistijärjestö Isisin asemia lähes vuoden ajan. Turkki liittyi ilmaiskuihin heinäkuussa vastauksena itsemurhaiskuun, josta se syyttää Isisiä.

Turkki on pommittanut Isisin lisäksi kurdipuolue PKK:n tukikohtia Irakissa, ja PKK on vastannut iskemällä turkkilaisjoukkojen kimppuun Kaakkois-Turkin kurdialueella. Maanantaina PKK ilmoitti uutistoimisto AFP:n mukaan tehneensä itsemurhaiskun, jossa kuoli kaksi turkkilaissotilasta ja 31 haavoittui.

Yhdysvallat haastaa ilmoituksellaan Assadin armeijan ilmaherruuden Syyriassa. Armeija on moukaroinut kapinallisten valtaamia kaupunkeja ilmasta, mutta ilmatorjuntatuli ja onnettomuudet ovat pudottaneet sen koneita.

Maanantaina 31 ihmistä kuoli, kun Syyrian ilmavoimien pommikone syöksyi maahan kapinallisten valtaaman Arihan kaupungin yllä. Sotaa Britanniasta seuraavan Syrian Observatory for Human Rights -ryhmän mukaan lisäksi ainakin 60 ihmistä loukkaantui.

Matalalla lentäneeseen koneeseen tuli mekaaninen vika, jonka vuoksi se syöksyi lähelle vihannestoria ja räjähti, AFP kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat