Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laittomille siirtolaisille asunnon vuokraavia uhkaa pian vankeus Britanniassa

Ulkomaat
 

Britannian viranomaiset suunnittelevat uusia keinoja laittoman siirtolaisuuden murtamiseksi.

Vuokranantajat voivat jatkossa häätää maassa laittomasti olevat vuokralaiset välittömästi ilman oikeuden päätöstä, kertoo uutistoimisto AFP.

Niitä vuokranantajia, jotka eivät häädä paperittomia vuokralaisiaan tai tarkista vuokraustilanteessa, että vuokralaisella on vuokrauksen salliva oleskelulupa, uhkaa lainmuutoksen jälkeen jopa viiden vuoden vankilatuomio.

Muutokset on tarkoitus sisällyttää uuteen siirtolaislakiin, jota käsitellään parlamentissa tulevina kuukausina.

Siirtolaisuus on erittäin arka aihe Britannian politiikassa. Pääministeri David Cameronin hallitus on työskennellyt vuosia saadakseen siirtolaisten määrän laskemaan.

Nyt tuoreet kuvat kanaalin alittavaa tunnelia pitkin Ranskasta Britanniaan pyrkivistä laittomista siirtolaisista ovat saaneet opposition vaatimaan ministereiltä toimintaa.

Eurotunnel-yhtiön mukaan Ranskasta Britanniaan pyrkiviä on kuluvana vuonna pysäytetty yli 37 000. Ylityksissä on kesän aikana kuollut yhdeksän.

Cameron on varoittanut, että tilanne saattaa jatkua koko kesän.

Sunnuntaina Sunday Telegraph -lehdessä julkaistiin Britannian ja Ranskan sisäministerien yhteinen kirjoitus, jossa siirtolaisia varoitettiin muun muassa toteamuksella, että "katumme ei ole päällystetty kullalla."

Kirjeellä hallitus pyrkii oikomaan siirtolaisten mahdollisesti vääriä kuvitelmia siitä, että Britanniaan päästyään heillä tulisi olemaan helppoa.

Ranskan poliisin mukaan jopa 1 700 ihmistä yritti jälleen sunnuntaiyönä Calais'n terminaalin kautta kanaalin alittavaan tunneliin. Määrä on huomattava, sillä aiempina öinä yrittäjiä on ollut vain joitain satoja.

Viime viikolla Britannia lupasi 10 miljoonaa euroa Coquelles'n kanaaliterminaalin aitojen ja muiden turvajärjestelyjen parantamiseen. Ranskalaisten avuksi lähetetään myös lisää koirapartiota. Coquelles'n terminaali sijaitsee Calais'n laidalla.

Aiemmin Cameronin hallitus on kertonut uudesta siirtolaislaista jo, että se antaa poliisille oikeuden takavarikoida laittomille siirtolaisille maksetut palkat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat