Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Réunionin saarelta löytyi lisää lentokoneen osia

Malesian pääministeri ilmoitti viime viikolla löytyneen osan olevan malesialaiskoneesta

Ulkomaat
 

Malesian viranomaiset ovat löytäneet lisää lentokoneen osia Réunionin saarelta, josta viime viikolla löydettiin yli vuosi sitten kadonneen malesialaiskoneen siiveke.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Malesian liikenneministeri kertoi torstaina, että saarelta on löydetty lentokoneen penkkien pehmusteita ja ikkunaruutuja.

Malesian pääministeri Najib Razak vahvisti keskiviikkona, että viime viikolla Intian valtamerellä sijaitsevalta saarelta löydetty siiveke on peräisin malesialaiskoneesta.

Malaysia Airlines -yhtiön lento MH-370 katosi maaliskuussa 2014 matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin. Koneen kyydissä oli 239 ihmistä, joista yli 150 oli kiinalaisia.

Koneessa olleen miehen omaisen mielestä siivekkeen alkuperän varmistuminen on hyvä asia, koska siiveke on tähän mennessä ainoa koneesta löytynyt jälki.

"Olen iloinen, että meillä on nyt edes jotain tietoa", sanoo kiinalainen Wen Wancheng, 63.

Koneen mukana kadonneiden omaisille epätietoisuus koneen kohtalosta on ollut rankkaa. Osa ei usko vieläkään, että kone olisi pudonnut valtamereen.

Pienehkö joukko kiinalaismatkustajien omaisia osoitti torstaiaamuna mieltään Malaysia Airlinesin toimiston luona Pekingissä. He epäilivät, että Malesia salaa tietoa koneen kohtalosta.

Myöskään Wen ei vielä tyydy tähän mennessä saatuihin tietoihin.

"Malesian hallitus haluaa vain lopettaa kaiken nopeasti, mikä on erittäin epäilyttävää", hän sanoo.

Wen ihmettelee esimerkiksi sitä, kuinka koneen siiveke saattoi päätyä lähes Afrikkaan asti.

Muiden maiden viranomaiset ovat olleet Réunionista löytynyttä siivekettä koskeneissa lausunnoissaan varovaisempia kuin Malesian pääministeri.

Siiveke on tutkittavana Ranskan Toulousessa, ja ranskalaisviranomaiset ovat vasta sanoneet, että siiveke on hyvin todennäköisesti MH-370:stä.

Nyt löydettyjen osien alkuperää ei vielä tiedetä.

Mikko Paakkanen HS
Peking

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat