Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjan ammuttu vartija kertoi ampuneensa itseään

Vartijan epäillään olevan Oslon yliopiston valepommin takana

Ulkomaat
 

Oslon yliopiston kampuksella työskentelevän vartijan epäillään ampuneen itseään ja jättäneen alueelle pommia muistuttavan esineen. Aluksi miehen kerrottiin tulleen ammutuksi kampuksella keskiviikkona. Torstaina aamupäivällä Oslon poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että miehen epäillään itse olevan Norjaa säikyttäneiden tapahtumien takana.

Poliisin mukaan vartija oli muuttanut kertomustaan tapauksesta myöhään keskiviikkona kuulusteluissa. Hänet vietiin aiemmin sairaalaan lievien vammojen takia.

"Hän on kertonut, että hän ampui ja asetti paikalle [pommia muistuttaneen] esineen", sanoi Grete Lien Metlid Oslon poliisista Norjan yleisradioyhtiön NRK:n lähettämässä tiedotustilaisuudessa.

Vartijan katsotaan nyt antaneen väärän todistuksen, ja poliisi harkitsee jatkotoimia.

Norja pelästyi keskiviikkona pahoin, kun Oslon yliopiston kampukselta löydettiin pommia muistuttava esine.

Alueen rakennuksia suljettiin. Esine löydettiin paikalta, jossa vartija kertoi tulleensa ammutuksi yöllä hieman ennen kolmea. Poliisi etsi vielä keskiviikkona kahta miestä, joiden kerrottiin olleen paikalla. Poliisi sanoi torstaina, ettei kahden miehen nyt epäillä liittyvän tapaukseen. Torstai-iltana vartijan asianajaja kertoi NRK:lle, että vartija valehteli, koska hän halusi peitellä vahinkoa, joka hänelle sattui, kun hän ampui aseellaan työvuoron aikana. Hän pelkäsi ilmeisesti työnsä menettämistä.

Epäselvää oli NRK:n mukaan yhä, oliko vartija todella myös asettanut paikalle pommia muistuttavan esineen.

Keskiviikko-iltana Norjassa uutisoitiin, että ampuminen ja pommiepäily olivat jo kolmas välikohtaus samaa vartijaa kohtaan kolmen viime vuoden aikana.

Vuonna 2013 vartijaa puukotettiin ja hän sai tikkejä käteensä. Viime marraskuussa kaksi rikollista ampui häntä tainnutuspistoolilla ja yritti kuristaa hänet. Kaikki välikohtaukset ovat tapahtuneet Oslon yliopiston Blindernin kampuksella. Nokas-yritys on antanut vartijalle potkut, mutta sanoo huolehtivansa tämän terveydentilasta.

"Tämä on todella yllättävä käänne vakavassa asiassa. Jos se pitää paikkansa, tämän näyttää laukaisseen jokin henkilökohtainen asia", Nokas-yrityksen viestintäpäällikkö Ådne Mauritzen sanoi NRK:lle.

Tiina Juujärvi HS
Elina Kervinen HS
Oslo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat