Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakotteet johtuvat Ukrainan sodasta

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Euroopan unioni ja Yhdysvallat asettivat Venäjää vastaan pakotteita maaliskuussa ja huhtikuussa 2014, kun Venäjä oli miehittänyt ja liittänyt itseensä Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan. Heinäkuussa 2014 länsimaat laajensivat pakotteita huomattavasti, kun ne totesivat Venäjän aseistaneen ja tukeneen Itä-Ukrainan kapinallisia.

Lännen pakotteet kohdistuvat Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin, heidän yrityksiinsä sekä Krimillä ja Itä-Ukrainassa toimiviin henkilöihin.

Lisäksi pakotteet sulkivat venäläisiä pankkeja länsimaiselta rahoitukselta ja kielsivät öljyteollisuuden uudistamiseen liittyvän teknologian ja sotilastarvikkeiden viennin Venäjälle.

Venäjä vastasi pakotteisiin elokuussa kieltämällä lihan, kalan, maitotuotteiden, vihannesten ja hedelmien tuonnin Yhdysvalloista ja Euroopan unionista.

Kesäkuussa 2015 Euroopan unioni päätti jatkaa Krimiä koskevia pakotteita vuodella ja muita pakotteita puolella vuodella. Venäjä puolestaan päätti jatkaa tuontikieltojaan vuodella.

Länsimaat ovat laajentaneet pakotteitaan aika ajoin. Yhdysvallat lisäsi heinäkuussa pakotelistalleen liikemiehet Roman Rotenbergin ja Kai Paanasen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat