Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK alkaa tutkia Syyrian kloorikaasuiskuja

Jopa Venäjä tuki tutkimuksia

Ulkomaat
 

YK:n turvallisuusneuvosto päätti yksimielisesti perjantaina perustaa paneelin selvittämään, kuka on syyllinen Syyriassa tehtyihin kloorikaasuiskuihin, uutistoimisto AFP kertoi.

Yhdysvaltojen laatimaa ehdotusta tuki myös Venäjä, joka on aikaisemmin suojellut Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia turvallisuusneuvoston päätöslauselmilta veto-oikeudellaan.

Yhdysvallat, Ranska ja Britannia syyttävät Syyrian armeijan pudottaneen kaasutynnyreitä helikoptereista vihollisten ja siviilien niskaan. Niiden mukaan Syyrian sisällissodan osapuolista vain armeijalla on käytössään helikoptereita. Venäjän mukaan todisteita tästä ei kuitenkaan ole.

Syyrian hallitus kiistää iskut ja syyttää niistä ääri-islamisteja.

AFP:n mukaan YK:n pääsihteerillä Ban Ki-moonilla on nyt 20 päivää aikaa koota paneeli, jolla on vuosi aikaa tutkimuksille.

Päätöslauselma takaa tutkijoille pääsyn kaikkialle Syyriaan, mutta on epävarmaa, miten tutkimukset käytännössä onnistuvat sotaa käyvässä maassa.

Paneelin perustamisessa on vielä useita vaiheita, jotka turvallisuusneuvoston on hyväksyttävä. Venäjällä on siis vielä monta mahdollisuutta torpata tutkimukset halutessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat