Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea perustaa oman aikavyöhykkeen

Maa syyttä Japania vyöhykkeen varastamisesta

Ulkomaat
 
Reuters
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Un vieraili maatalouskonemessuilla. Uutistoimisto KCNA ei antanut kuvalle päivämäärää.
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Un vieraili maatalouskonemessuilla. Uutistoimisto KCNA ei antanut kuvalle päivämäärää. Kuva: Reuters

Sulkeutunut diktatuuri Pohjois-Korea on päättänyt erottautua naapurimaistaan myös kellon viisarien asennon osalta. Se perustaa oman aikavyöhykkeen, ilmoitti Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA torstai-iltana.

Nyt Pohjois-Korea on samalla aikavyöhykkeellä kuin vihollismaa Etelä-Korea ja Yhdysvaltojen liittolainen Japani. Kello on näissä maissa kesäaikaan kuusi tuntia enemmän kuin Suomessa.

Uusi aikavyöhyke on Pohjois-Korean ilmoituksen mukaan nimeltään Pjongjangin aika. Pjongjang on Pohjois-Korean pääkaupunki.

Parin viikon päästä kelloja siirretään puoli tuntia taaksepäin. Pohjois-Korean mukaan se on tarpeellista, koska nykyinen kellonaika on peräisin japanilaismiehityksen ajalta.

"Kieroutuneet japanilaiset imperialistit syyllistyivät niinkin anteeksiantamattomiin rikoksiin kuin jopa oman aikavyöhykkeen riistämiseen Korealta", muotoili KCNA uutisessaan.

Korea oli Japanin vallan alla vuosina 1910–1945. Tuolloin Korea ei ollut vielä jakautunut Etelä- ja Pohjois-Koreaan. Ennen japanilaismiehitystä Koreassa oli kello puoli tuntia vähemmän kuin Japanissa. Kellot siirrettiin Japanin aikaan vuonna 1912.

Pohjois-Korea alleviivaa viisarien kääntämisen symboliikkaa siirtymällä uudelle aikavyöhykkeelle ensi viikon lauantaina 15. elokuuta. Tuolloin vietetään japanilaisvallan päättymisen 70:ttä vuosipäivää.

Mikko Paakkanen HS
Peking / Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat