Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 50 kuoli Kabulin veristen iskujen aallossa

Kolmessa pommi- iskussa kuoli tai loukkaantui yhteensä yli 350 siviiliä

Ulkomaat
 

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa perjantaina tehdyt pommi-iskut tappoivat yhteensä ainakin 50 ihmistä.

YK kertoi lauantaina, että päivä oli verisin koko sinä aikana, kun Afganistanin siviiliuhreista on pidetty kirjaa. Uutistoimisto Reutersin mukaan iskuissa kuoli tai haavoittui yhteensä 355 siviiliä.

Ääri-islamistinen Taleban-liike ilmoitti tehneensä kaksi kolmesta iskusta. Ne vaimensivat toiveita Afganistanin hallituksen ja Talebanin rauhanneuvottelujen etenemisestä.

Perjantain ensimmäinen isku tapahtui vilkkaalla kadulla lähellä turvallisuusjoukkojen tukikohtaa. Räjähteillä lastatun kuorma-auton räjähdyksessä kuoli 15 ihmistä ja haavoittui 248. Taleban on usein ottanut etäisyyttä iskuihin, joissa on paljon siviiliuhreja. Niin se teki nytkin.

Toisessa iskussa poliisikoulun portilla itsemurhapommittaja tappoi ja haavoitti yli 40:ää ihmistä.

Viimeinen hyökkäys kohdistui Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen tukikohtaan. Autopommi-iskussa ja tulitaistelussa kuoli sotilasliitto Naton mukaan yksi ulkomaalainen ja ainakin kahdeksan afganistanilaista sotilasta.

Talebanin sisäiset riidat ovat kärjistyneet, kun mullah Akhtar Mansour viime viikolla valittiin liikkeen edesmenneen perustajan mullah Omarin seuraajaksi.

Mansour on ilmoittanut jatkavansa taistelua hallitusta vastaan. Toisaalta iskujen takana voivat olla myös Mansourin vastustajat, jotka haluavat estää mahdolliset rauhanneuvottelut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat