Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Podemos arvostelee EU:n säästöjä vaativaa politiikkaa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Kun vasemmistopuolue Syriza voitti viime tammikuussa Kreikan vaalit, Podemosin johtaja Pablo Iglesias oli voitonjuhlissa mukana. Puoli vuotta myöhemmin Kreikan pääministeri Alexis Tsipras joutui suostumaan koviin lainaohjelman ehtoihin.

Podemos-aktiivit puhuvat innolla Kreikan kansanäänestyksestä ja siitä kuinka kreikkalaiset äänestivät velkaohjelman ehtoja vastaan. Podemosin oman ohjelman punainen lanka on Euroopan unionin säästöjä vaativan politiikan kritiikki.

Se, että Kreikka asetettiin Saksan johdolla kuitenkin puun ja kuoren väliin Brysselissä, saa esimerkiksi Podemosin paikallispoliitikon Pau Ciscarin pudistelemaan päätään.

"Kreikan ero eurosta olisi varmaankin pidemmällä tähtäimellä parempi Kreikalle, mutta se saattaisi tarkoittaa aluksi kahta kolmea kaaoksen vuotta. Vaikea asia", hän sanoo.

Espanjan nykyinen pääministeripuolue, konservatiivinen Partido Popular on korostanut Espanjan taloudessa näkyviä valopilkkuja. Pääministeri Mariano Rajoy varoittaa puheissaan, että Podemos voisi viedä Espanjan Kreikan tielle. Kommentit kärjistynevät, kun syksyn vaalikamppailu pääsee vauhtiin.

Podemosin mukaan taas Espanjan talouden myönteiset uutiset perustuvat ainakin vielä esimerkiksi hyvin lyhyisiin työsuhteisiin palvelualalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat