Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lennon MH17:n tutkijat löysivät ehkä venäläisen ohjuksen sirpaleita

Ulkomaat
 

Hollantilainen tutkijaryhmä on löytänyt MH17-lennon turmapaikalta Itä-Ukrainasta sirpaleita, jotka saattavat olla peräisin venäläisestä ohjuksesta.

Tutkijat kertovat lehdistötiedotteessa, että sirpaleet on löydetty turmapaikalta aiemmilla vierailukerroilla ja että palaset ovat hollantilaisten rikostutkijoiden hallussa.

Lehdistötiedotteen mukaan tutkijaryhmä tutkii "useita palasia, [jotka] mahdollisesti ovat peräisin Buk-maasta-ilmaan-ohjusjärjestelmästä."

"Nämä osaset ovat erityisen kiinnostavia rikostutkinnalle, koska ne voivat mahdollisesti tarjota lisätietoja siitä, kuka oli osallinen MH17-turmaan", lehdistötiedotteessa sanotaan.

Buk on venäläisvalmisteinen ilmatorjuntajärjestelmä. Hollantilaistutkijoiden mukaan vielä ei voi kuitenkaan vetää johtopäätöksiä löydettyjen sirpaleiden ja turman välillä.

Malaysia Airlinesin Boeing 777 -matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa vuosi sitten heinäkuussa.

Kone oli runsaan kymmenen kilometrin korkeudessa matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin. Kaikki koneessa olleet 298 ihmistä kuolivat.

Läntisissä tiedotusvälineissä on esitetty näkemys, että Itä-Ukrainan Venäjän-mieliset separatistit ampuivat koneen ilmeisesti vahingossa Buk-ilmatorjuntaohjuksella.

Väite perustuu olosuhteisiin: kone putosi separatistien hallitsemalle alueelle, ja heillä tiedettiin olevan Buk-järjestelmän osia.

Venäjän valtamediassa on esitetty kilpaileva teoria. Sen mukaan matkustajakoneen ampui Ukrainan ilmavoimien SU-25-hävittäjä.

Hollanti, Malesia, Itävalta, Belgia ja Ukraina ovat vaatineet tapausta käsiteltäväksi kansainvälisessä tuomioistuimessa. Venäjän johto ei ole lämmennyt vaatimukselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat