Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi ei usko, että Ikea-puukotuksilla oli poliittinen motiivi

Poliisi kohensi valmiuttaan vastaanottokeskusten läheisyydessä

Ulkomaat
 

Västeråsin Ikeassa Ruotsissa maanantaina tapahtuneiden puukotusten tutkiminen jatkui tiistaina.

Poliisin ja syyttäjän mukaan teon motiiveista ei edelleenkään voida kertoa tarkasti. "Tähän saakka ei ole merkkejä siitä, että teolla olisi minkäänlaisia poliittisia ulottuvuuksia. Tätä kysymystä selvitetään myös", totesi alueen poliisipäällikkö Per Ågren useiden ruotsalaismedioiden suorana lähettämässä lehdistötilaisuudessa.

"Sanoin eilen, että kyseessä on järjetön tapahtuma, ja sitä se on edelleen tänään."

Skellefteåsta kotoisin olevat äiti ja poika kuolivat tapauksessa, joka sattui maanantaina iltapäivällä noin kahdelta Suomen aikaa.

Poliisi kertoi tiistaina myös, että molemmat teoista epäillyt asuvat samassa vastaanottokeskuksessa Arbogassa. Poliisi tekee paikalla tutkimuksia. Tiedossa ei edelleenkään ole, että tekijöillä olisi minkäänlaista aiempaa suhdetta uhreihin. Tekijät eivät myöskään olleet poliisille ennestään tuttuja.

Ågren sanoi sanomalehti Dagens Nyheterille, että poliisi on voimistanut läsnäoloaan alueen vastaanottokeskuksien läheisyydessä.

"On pimeitä voimia, jotka haluavat hyödyntää tällaisia tapahtumia omiin turvapaikanhakijoiden vastaanottoa koskeviin tarkoitusperiinsä."

Terrorismirikoksia tutkivasta turvallisuuspoliisista Säposta kerrottiin, ettei se ole osallisena tapauksen tutkinnassa.

Teoista epäilty ja pidätetty 23-vuotias kiistää syyllisyytensä. Hänet pidätettiin maanantaina epäiltynä murhasta. Poliisi otti hänet kiinni läheiseltä bussipysäkiltä. 35-vuotiasta toista epäiltyä hoidetaan edelleen sairaalassa, eikä häntä ole voitu kuulla.

Siitä, miten tapahtumat etenivät, poliisi oli vaitonainen. Epäilyt 35-vuotiasta kohtaan ovat poliisin mukaan kuitenkin vahvemmat. Tiettävästi tapaukseen ei liity muita tekijöitä.

Västeråsin tavaratalo pysyi tiistaina suljettuna. Ikea myös kertoi uustoimisto TT:lle, että Västeråsin tavaratalo keskeyttää väliaikaisesti joidenkin veitsien myymisen.

Elina Kervinen HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat