Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina siirtää raskasta tykistöä lähelle tuli­taukolinjaa

Ulkomaat
 
Valentin Ogirenko Reuters
Ukrainan armeija harjoitteli tiistaina Žytomyrissa. Sen joukot ovat saaneet pääesikunnan luvan vastata vihollisen hyökkäyksiin tykein.
Ukrainan armeija harjoitteli tiistaina Žytomyrissa. Sen joukot ovat saaneet pääesikunnan luvan vastata vihollisen hyökkäyksiin tykein. Kuva: Valentin Ogirenko Reuters

Ukrainan pääesikunnan mukaan sen alaisilla joukoilla on vastedes lupa vastata vihollisen hyökkäyksiin myös tykistökeskityksillä, uutistoimisto Interfax-Ukraine kertoi tiistaina.

Pääesikunnan ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Ukrainan joukkojen ja Venäjän tukemien Itä-Ukrainan kapinallisten taistelut olivat roihahtaneet maanantaina.

Ukrainan mukaan kapinallisten maanantainen hyökkäys oli voimakkain sen jälkeen, kun osapuolet solmivat helmikuussa tulitauon. Tulitauko on ollut hatara koko ajan, ja monin paikoin ammunta on jatkunut siitä huolimatta.

Ukrainan mukaan 400 kapinallista hyökkäsi Ukrainan asemiin maanantaina Starohnativkassa noin 50 kilometriä Mariupolista pohjoiseen, uutistoimisto Reuters kertoi.

Kranaattituen lisäksi kapinallisten tukena oli Ukrainan mukaan myös hyökkäysvaunuja.

Presidentti Petro Porošenko puolestaan kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan noin 200 kapinallisen hyökänneen Novolaspassa Ukrainan asemiin aikaisin maanantaiaamuna. Novolaspa sijaitsee Mariupolin ja kapinallisten hallussa olevan Donetskin puolivälissä.

Tiistaina oli vielä epäselvää, oliko kyseessä saman hyökkäyksen eri vaiheet tai osat.

Ukrainska Pravda -lehden mukaan kapinalliset ovat käyttäneet viime päivinä myös Grad-raketinheittimiä.

Kapinallisten edustaja Eduard Basurin kiisti hyökkäyksen ja syytti Ukrainan joukkoja tulituksesta, Reuters siteerasi kapinallisten tiedotuspalvelua Dania.

Tilanne on viime aikoina kiristynyt, ja uhreista on raportoitu lähes päivittäin.

Sunnuntaina Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijoiden neljä autoa poltettiin Donetskissa. Tarkkailijoiden liikkumista on myös yritetty rajoittaa.

Viime vuoden huhtikuussa alkaneessa sodassa on kuollut YK:n mukaan jo ainakin 6 800 ihmistä. Sen seurauksena yli 1,3 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Porošenko on vaatinut Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan ulkoministereitä kokoontumaan maanantaisen hyökkäyksen takia. Maat olivat mukana synnyttämässä Minskin tulitaukosopimusta helmikuussa.

Tiistai-iltana EU:n ulkosuhdehallinto antoi lausunnon, jonka mukaan sanoi, tilanteen kiihtyminen Itä-Ukrainassa rikkoo Minskin rauhansopimusta.

Venäjä on kiistänyt olevansa sodassa osapuoli, vaikka venäläisiä sotilaita on jäänyt kiinni Ukrainassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat