Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikea-puukottaja oli saanut karkotuspäätöksen

Ulkomaat
 
jonathan nackstrad afp
Poliisi tutki puukotustapausta Västeråsin Ikeassa maanantaina.
Poliisi tutki puukotustapausta Västeråsin Ikeassa maanantaina. Kuva: jonathan nackstrad afp

Ruotsissa suurta huomiota herättäneiden Ikeassa tapahtuneiden puukotuksen pääepäilty oli saanut karkotuspäätöksen Ruotsista, kertoivat useat paikalliset viestimet keskiviikkona.

Ruotsin television SVT:n mukaan päätös karkotuksesta tehtiin aiemmin kesällä ja miehen oleskelulupahakemus torjuttiin.

35-vuotias epäilty oli maanantaina ennen Västeråsin Ikean tapahtumia tapaamisessa kaupungin maahanmuuttovirastossa. Virastosta ei kerrota tarkemmin tapaamisen sisällöstä.

Puukotuksissa maanantaina iltapäivällä kuoli kaksi ihmistä, äiti ja poika. 35-vuotiasta epäillään todennäköisin syin murhasta, ja hänet on pidätetty poissaolevana. Häntä ei kuitenkaan ole voitu edelleenkään kuulla, sillä hän loukkaantui itse tapahtumissa vakavasti ja on ollut hoidettavana sairaalassa.

Toinen epäilty, 23-vuotias saman vastaanottokeskuksen asukas, on kiistänyt syyllisyytensä. Epäilyt häntä kohtaan ovat lievempiä.

Maahanmuuttovirastosta kerrottiin SVT:lle, että rikostutkinta lykkää 35-vuotiaan epäillyn karkottamista. "Rikostutkinnan on annettava tapahtua Ruotsissa, joten hän jää tänne sen kestäessä", sanoo viestinnästä vastaava Fredrik Bengtsson maahanmuuttovirastosta.

Elina Kervinen HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat