Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kapinalliset tulittavat raskailla aseilla

Ulkomaat
 

1. Minskissä sovittiin helmikuussa aselevosta Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien kapinallisten välillä. Tällä viikolla kapinalliset ovat hallituksen mukaan tulittaneet rintamalinjan yli rajuimmin sitten helmikuun.

2. Maanantaina Ukraina kertoi torjuneensa 400 kapinallisen ja panssarivaunujen hyökkäyksen lähellä Starohnativkan kylää, joka sijaitsee 50 kilometriä Mariupolista pohjoiseen.

3. Minskin sopimuksen mukaan tykistöä ja raketteja ei saa tuoda rintamalinjan lähelle. Ukraina ilmoitti tiistaina käyttävänsä kaikkia aseitaan torjuakseen kapinallisten hyökkäyksen. Ukrainan mukaan kapinalliset ovat tulittaneet jatkuvasti raskailla aseilla.

4. Sopimuksen mukaan Venäjän vastaisen rajan pitäisi siirtyä hallituksen valvontaan tämän vuoden kuluessa, kun kapinallisalueille on myönnetty itsehallinto ja niillä on järjestetty paikallisvaalit. Itsehallinnon mahdollistava Ukrainan perustuslain muutos on kesken. Kapinalliset aikovat pitää lokakuussa ja marraskuussa vaalit, joita Ukraina ei tunnusta. Raja on yhä kapinallisten hallussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat