Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Korean media: Pohjois-Korean varapääministeri on teloitettu

Ulkomaat
 
ahn young-joon reuters
Choe Yong-Gon oli arvostellut Kimin metsätalouspolitiikkaa.
Choe Yong-Gon oli arvostellut Kimin metsätalouspolitiikkaa. Kuva: ahn young-joon reuters

Pohjois-Korean varapääministeri Choe Yong-Gon on teloitettu, eteläkorealainen Yonhap-uutistoimisto väitti keskiviikkona. Teloituksen taustalla on niskurointi ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin toimien arvostelu, Yonhap kertoo nimettömänä pysyttelevään lähteeseen tukeutuen.

Kesäkuussa 2014 varapääministeriksi nimitetty Choe teloitettiin ampumalla toukokuussa sen jälkeen kun hän oli arvostellut Kimin metsätalouspolitiikkaa, Etelä-Korean media kertoo.

Etelä-Korean hallituslähteet eivät keskiviikkona vahvistaneet väitettä Choen teloituksesta. Etelä-Korea sanoi selvittävänsä väitteen todenperäisyyttä, uutistoimisto AFP kertoo.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Choeta ei ole näkynyt julkisuudessa kahdeksaan kuukauteen. Etelä-Korean tiedustelupalvelu ei suostunut kommentoimaan Reutersille väitettä Choen mahdollisesta teloittamisesta.

Jos teloitus pitää paikkaansa, kyseessä on toinen korkean poliittisen tason puhdistus Pohjois-Koreassa tänä vuonna.

Toukokuussa Etelä-Korean tiedustelu kertoi, että Pohjois-Korean puolustusministeri Hyon Yong-Chol oli teloitettu huhtikuussa ilmatorjunta-aseella. Syynä olivat niskoittelu sekä nukahtaminen kesken sotilasparaatin.

Etelä-Korean tiedustelulähteet väittivät toukokuussa, että Pohjois-Korean johtaja Kim on teloituttanut kymmeniä korkean tason virkamiehiä sen jälkeen kun hän nousi isänsä kuoltua valtaan joulukuussa 2011.

Joulukuussa 2013 Pohjois-Korea kertoi avoimesti, että Kimin setä, Jang Song-Thaek, oli teloitettu syytettynä maanpetoksesta ja korruptiosta.

Sulkeutunut diktatuuri ei ole virallisesti vahvistanut väitettä puolustusministerin teloituksesta toukokuussa. Heinäkuussa Pohjois-Korea kuitenkin nimitti uudeksi puolustusministeriksi Pak Yong Sikin.

Kommunistisen diktatuurin kolmikymppinen hallitsija Kim on vaihtanut taajaan korkea-arvoisia armeijan upseereja. Asiantuntijoiden mukaan hänen arvellaan puhdistavan hallintoaan niin, että jäljelle jää vain hänelle uskollisia virkamiehiä.

Kimin sukudynastia on hallinnut rutiköyhää ja eristäytynyttä diktatuuria yli kuusi vuosikymmentä. Kyseessä on militaristinen hirmuhallinto, joka pohjautuu johtajan persoonallisuuskulttiin ja toisinajattelijoiden järjestelmälliseen vainoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat