Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeri Kerry: USA haluaa Kuuballe hyvää

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry vieraili Kuubassa perjantaina

Ulkomaat
 

Yhdysvaltain ja Kuuban suhteita lämmitettiin oikein kunnolla ulkoministeri John Kerryn Kuuban vierailun aikana. Kun Yhdysvaltain tähtilippu nostettiin suurlähetystön salkoon perjantaina 54 vuoden tauon jälkeen, aurinko paahtoi juhlavieraita täydellä terällä ja hellettä oli yli 30 astetta.

Lämpimiä olivat ulkoministeri Kerryn sanatkin. "Olemme kaksi kansaa, jotka eivät ole enää vihollisia eivätkä kilpailijoita vaan naapureita, joten on aika kääriä auki lippumme, nostaa se salkoon ja näyttää maailmalle, että me haluamme toisillemme hyvää", Kerry lausui The Washington Postin mukaan.

Hetki on historiallinen, sillä välirikkovuosien aikana Yhdysvallat teki kaikkensa kaataakseen Fidel Castron hallinnon, joka puolestaan tuki Yhdysvaltain vastustajia joka puolella maailmaa.

Vuoden 1962 ohjuskriisin aikana konflikti oli vähällä johtaa kolmanteen maailmansotaan.

Naapureiden suhteiden lämpiäminen ei ilahduta kaikkia. Vierailun aikana kansainvälinen toimittajajärjestö Reporters without borders -muistutti, että Kuuba on lehdistönvapaudessa 180 maan joukossa sijalla 169.

Kerry vakuutti, ettei Yhdysvallat ole luopunut ihanteistaan, mutta ajaa niitä nyt hyvällä eikä pahalla.

"Kuuban kansalle parasta on aito demokratia, jossa ihmiset saavat vapaasti valita johtajansa", Kerry sanoi.

Kuuban toivelistan kärjessä ovat Guantanamon sotilastukikohta-alueen palauttaminen sekä Yhdysvaltain taloussaarron ja matkustusrajoitusten purkaminen.

Saska Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat