Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

PKK tappoi päivässä kuusi Turkin armeijan sotilasta

Turkin presidentti Erdoğan uhoaa, ettei kenenkään pitäisi koetella Turkin voimia

Ulkomaat
 
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n sotilaat ovat tappaneet vuorokaudessa kuusi Turkin sotilasta, kertovat Turkin armeijan lähteet.

Kolme sotilasta kuoli armeijan mukaan myöhään perjantaina Dağlican kylän alueella Kaakkois-Turkissa, ja kolme kuoli lauantaina räjähdyksessä tiellä Karlinodotovan alueella itäisessä Turkissa.

Turkki on aloittanut terrorismin vastaiseksi hyökkäykseksi kutsumansa sotatoimet Syyrian jihadisteja ja PKK:n Pohjois-Irakissa toimivia sotilaita vastaan.

Kohteena ovat olleet pääasiassa kurdit. Kurdijärjestöt ovat vastanneet käymällä turkkilaisten turvallisuusjoukkojen kimppuun.

Turkin ja PKK:n välille solmittiin aselepo vuonna 2013, mutta pommitukset ja niitä seuranneet kostotoimet saattavat aloittaa Turkin hallituksen ja PKK:n väliset täysmittaiset taistelut uudelleen. PKK:n ja Turkin hallituksen taisteluissa on 1980-luvulta lähtien kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä. PKK haluaa lisää itsehallintoa kurdeille.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan vannoi lauantaina, että Turkin taistelu terrorismia vastaan jatkuisi "hellittämättömänä".

"Kenenkään ei tulisi koetella Turkin voimia, tai he maksavat kovan hinnan."

Samaan aikaan Turkin turvallisuusjoukot etsivät PKK:n taistelijoita ja tekivät kotietsintöjä useissa Turkin provinsseissa. Armeijan mukaan muun muassa Istanbulissa oli tehty pidätyksiä.

Turkki on tähän mennessä pidättänyt yli 2 500 ihmistä, joilla se uskoo olevan yhteyksiä PKK:hon, Isisiin tai Vallankumoukselliseen kansan vapautusrintamaan DHKP-C:hen. Ylivoimaisesti suurin osa pidätetyistä on epäiltynä kuulumisesta PKK:hon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat