Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukrainan sodan pelätään roihahtavan uudelleen

Ulkomaat
 

Itä-Ukrainan tilanteen pelätään kärjistyvän uudelleen täysmittaiseksi sodaksi. Helmikuussa Minskissä allekirjoitettu Venäjän-mielisten kapinallisten ja Ukrainan hallituksen sopimus on hillinnyt taisteluja ja väkivaltaisuuksia Itä-Ukrainassa, mutta ei lopettanut niitä.

Viime viikkoina kapinalliset ja hallituksen joukot ovat toistuvasti syyttäneet toisiaan väkivaltaisuudesta ja tulitauon rikkomisesta. Esimerkiksi viime viikon maanantaina Ukrainan hallitus syytti kapinallisia siitä, että nämä tulittivat hallituksen joukkojen tukikohtia Mariupolin kaupungin lähellä raskaammin kuin kertaakaan tulitauon aikana.

Lauantaina hallituksen joukot kertoivat, että kapinallisten tulitus oli tappanut kaksi siviiliä ja haavoittanut viittätoista. Kapinallisten mukaan hallituksen joukkojen pommitus oli tappanut yhden ja haavoittanut kolmea siviiliä.

Viime viikolla taisteltiin erityisesti Mariupolin ja Donetskin välisen tien hallinnasta, kertoo uutistoimisto AFP.

Hallituksen joukot pitävät hallussaan Mariupolia, kapinalliset puolestaan Donetskia. Nyt suurin osa tiestä on hallituksen joukkojen hallinnassa. Mikäli kapinalliset päättäisivät hyökätä Mariupoliin ja yrittää saada sen uudelleen hallintaansa, tie olisi tärkeä väylä. Mariupolista puolestaan voisi turvata maayhteyden Krimin niemimaalle, jonka Venäjä on liittänyt itseensä.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry soitti torstaina Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville esittääkseen huolensa kapinallisten iskujen lisääntymisestä.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier kutsui sunnuntaina saksalaislehti Bild am Sonntagin haastattelussa Itä-Ukrainan tilannetta erittäin räjähdysherkäksi ja kehotti osapuolia neuvotteluihin ennen kuin väkivalta riistäytyy käsistä.

Hänen mukaansa osapuolten tulisi välittömästi ryhtyä neuvottelemaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin johdolla.

YK:n arvion mukaan Itä-Ukrainan sodassa on huhtikuusta 2014 lähtien kuollut 6 800 ihmistä ja 1,4 miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat