Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Baltian maat ovat kärsineet muuttotappiosta koko itsenäisyyden ajan

Ulkomaat
 

Väestökato on vaivannut koko Baltiaa itsenäisyyden parikymmenvuotisen taipaleen ajan. EU:n laajenemisesta alkaen, vuodesta 2004, väkiluvun vähenemistä on vauhdittanut maastamuutto.

Latvian ja Liettuan väkiluvut ovat pienentyneet 2000-luvulla yli kymmenen prosenttia. Virossa väkiluku pieneni yli viisi prosenttia, yhden suuremman 80 000 asukkaan virolaiskaupungillisen verran.

Viron väkiluku on 1,3, Latvian 2 ja Liettuan 2,9 miljoonaa. Viime vuonna maastamuutto hidastui kaikista kolmesta Baltian maasta valtiollisten tilastojen mukaan ja maahanmuutto niihin lisääntyi. Latviassa ja Liettuassa muuttotappiot olivat silti yhä merkittävät.

Latvialaiset ja liettualaiset ovat lähteneet kauemmas Britanniaan ja Irlantiin, kun taas etupäässä Suomi on jatkuvasti netonnut virolaisten maastamuutosta. Suomessa asuu virallisesti noin 60 000 Viron kansalaista, kun taas Virossa vain noin 6 000 Suomen kansalaista.

Suomen läheisyys on myös lieventänyt maastamuuttoa Virosta, sillä kymmenettuhannet kulkevat edestakaisin maiden väliä. Tässä liikenteessä ei näy vähenemisen merkkejä.

Muuttovoittoa Viro on saanut idästä, Venäjältä ja Ukrainasta. Ei kuitenkaan niin paljon, että se olisi kasvattanut väkilukua.

Parhaillaan Viron väkiluku pienenee enimmäkseen alhaisen syntyvyyden vaikutuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat