Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhriluku saattaa nousta huomattavasti Kiinassa

Kiinassa räjähtäneissä varastoissa säilytettiin satoja tonneja syanidia

Ulkomaat
 
Reuters
Räjähdysalueelta nousi savua lauantaina uusien räjähdyksien jälkeen Tianjinin kaupungissa Kiinassa.
Räjähdysalueelta nousi savua lauantaina uusien räjähdyksien jälkeen Tianjinin kaupungissa Kiinassa. Kuva: Reuters

Kiinan Tianjinissa räjähtäneissä varastorakennuksissa säilytettiin satoja tonneja erittäin myrkyllisiä syanideja, vahvisti kenraali Shi Luze uutistoimisto AFP:n mukaan sunnuntaina.

Hänen mukaansa syanideja on löydetty kahdesta paikasta räjähdysalueelta.

"Alustavien arvioiden mukaan määrä oli useita satoja tonneja", Shi sanoi AFP:n mukaan.

Huhut myrkyllisistä kemikaaleista olivat velloneet alusta asti, sillä joidenkin loukkaantuneiden vammat viittasivat vakavaan kemikaalionnettomuuteen.

Nyt huhuille saatiin ensimmäistä kertaa vahvistus.

Paikalliset ihmiset ovat olleet huolissaan ympäristöön levinneistä myrkyistä ja vaativat viranomaisia kertomaan totuudenmukaisesti, mitä varastot sisälsivät.

Viranomaiset ovat sulkeneet kymmeniä verkkosivuja, joilla on yritetty selvittää, mitä räjähdyksessä oikein on tapahtunut.

Aiemmin raportoitiin, että jossakin varastoalueella säilytettiin 700:aa tonnia natriumsyanidia. Natriumsyanidi on erittäin vaarallinen aine, joka voi nieltynä tappaa jo 100–200 milligramman annoksina.

Viranomaiset ovat toistuvasti vakuuttaneet asukkaille, että vaikka ilman myrkkypitoisuudet ovat hieman korkeammalla kuin normaalisti, ilman hengittäminen on turvallista.

Kiinan uutistoimisto Xinhua kertoi myöhään lauantaina, että veden syanidipitoisuus oli lähes 11 kertaa normaalia korkeampi, mutta edelleen turvallisen rajoissa. Myöskään Greenpeace ei löytänyt mittauksissaan hälyttäviä pitoisuuksia.

Kiinan viranomaiset arvioivat, että keskiviikkona Tianjinin kaupungissa tapahtuneen räjähdysonnettomuuden uhriluku voi nousta vielä huomattavasti, kertoi maan virallinen uutistoimisto Xinhua. Sunnuntaina oli tietoa ainakin 112 ihmisen kuolemasta ja 700:n loukkaantumisesta.

Kateissa on 95 ihmistä, joista 85 on räjähdyksen sammutustöihin osallistuneita palomiehiä. Maan presidentti Xi Jinping kehottikin lauantaina viranomaisia kohentamaan turvatoimia ja huolehtimaan siitä, ettei aiempia virheitä toisteta. Toistaiseksi ainakin 21 palomiehen tiedetään kuolleen.

Lauantaina alueella havaittiin uusia räjähdyksiä. Lisäksi alueella kytenyt palo levisi kohti varastorakennusta, jossa säilytetään vaarallisia kemikaaleja. Pelko mahdollisen myrkkypilven leviämisestä johti laajaan evakuointioperaatioon, ja kaikki ihmiset kolmen kilometrin säteellä räjähdysalueesta vietiin turvaan.

Evakuointi tapahtui sen jälkeen, kun Kiinan poliisi vahvisti, että räjähdysalueelta löydettiin natriumsyanidia.

Valtavat räjähdykset tuhosivat osan satama-aluetta Kiinan Tianjinin suurkaupungissa keskiviikkoiltana noin kello 23.30 paikallista aikaa.

Onnettomuus sattui satama-alueen varastorakennuksessa, jossa säilytetään vaarallisiksi luokiteltuja aineita sisältäviä kontteja. Varaston räjähdys sai aikaan uusia räjähdyksiä viereisissä teollisuusrakennuksissa, Xinhua kertoo.

Noin 15 miljoonan asukkaan Tianjin on yksi Kiinan suurimmista kaupungeista ja tärkeä satamakaupunki. Se sijaitsee noin 150 kilometrin päässä maan pääkaupungista Pekingistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat