Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkatoimistot: Turkki yhä turvallinen

Suomalaisten suosimissa lomakohteissa on ollut rauhallista

Ulkomaat
 

Suomalaiset matkatoimistot pitävät Turkkiin matkustamista yhä turvallisena, vaikka tiettyjä alueita ja tilanteita kannattaa välttää.

Ulkoministeriö kehottaa Turkkiin matkustavia välttämään suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia. Mielenosoitukset voivat muuttua Turkissa nopeasti väkivaltaisiksi kahakoiksi. Myös Turkin poliisi käyttää mielenosoituksissa usein kovaa voimaa.

Tämä kannattaa pitää mielessä esimerkiksi Istanbulin kaltaisissa suurkaupungeissa matkustaessa.

Tilanne suomalaisten suosimissa lomakohteissa on ollut rauhallinen, vaikka Turkin poliittinen tilanne onkin kiristynyt.

Suomalaiset matkatoimistot seuraavat tavallista tiiviimmin lomakohteidensa tilannetta paikalla olevien työntekijöidensä, paikallisten kontaktien sekä ulkoministeriön kautta.

Turistien suosimassa Alanyan kaupungissa kuitenkin nähtiin sunnuntai-iltana poikkeuksellinen välikohtaus, kun joukko nationalisteja hyökkäsi kurdimielisen HDP:n puoluetoimistolle. Lähettyvillä oli myös Aurinkomatkojen asiakasperhe.

"He olivat olleet illallisella, mutta joutuivat jättämään illallisen kesken, kun tilanne oli alkanut vaikuttaa epämukavalta", tiedottaja Tuire Melander Aurinkomatkoilta kertoo.

Sekä Tjäreborgilta että Aurinkomatkoilta oltiin yhteydessä Alanyassa oleviin asiakkaisiin tekstiviestitse.

Suomalaisten suosikkikohteet, kuten Alanya ja Bodrum, sijaitsevat satojen kilometrien päässä Syyrian rajasta ja Kaakkois-Turkin kurdialueista, joissa suurin osa levottomuuksista on esiintynyt.

"Levottomuudet ovat olleet kauempana lomakohteista. Tämä oli nyt ensimmäinen välikohtaus, mutta muuten on ollut rauhallista", Melander kertoo.

Sen sijaan Syyrian rajaseuduille matkustamista ulkoministeriö kehottaa matkustusohjeessaan välttämään kokonaan.

Itä- ja Kaakkois-Turkin kurdialueilla poliisi ja armeija ovat ottaneet yhteen kurdijärjestö PKK:n kanssa. Siellä ulkoministeriö kehottaa varovaisuuteen.

Uutiset eivät ole saaneet suomalaisia perumaan lomamatkojaan Turkkiin, vaikka joitakin kyselyjä tilanteesta on tullut. Sekä Tjäreborgilta että Aurinkomatkoilta kerrotaan, että lomamatkojen myyminen Turkkiin on jatkunut tavalliseen tapaan.

"Ihmiset, jotka ovat olleet lähdössä matkalle, ovat kyselleet tilanteesta", Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat