Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bangkokissa tuhoisa pommi-isku

Poliisi kertoo ainakin 19 ihmisen kuolleen iskussa turistialueelle. Konsuli kehottaa suomalaisia varovaisuuteen Thaimaan pääkaupungissa.

Ulkomaat
 
Tuhoisa pommi-isku Bangkokissa
Tuhoisa pommi-isku Bangkokissa
Ainakin 12 ihmistä sai surmansa Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa, kun suositun Erawanin pyhätön edessä räjähti pommi. Uhriluvun pelätään nousevan. Kuva Reuters

Thaimaan pääkaupungin Bangkokin keskustassa turistien suosimalla alueella tapahtui maanantaina tuhoisa pommi-isku.

Thaimaan poliisi vahvisti ainakin 19 ihmisen kuolleen iskussa, kertoi uutistoimisto AFP. Uhrien määrän pelättiin nousevan, sillä iskussa loukkaantui poliisin mukaan 120 ihmistä.

Räjähdys tapahtui alkuillasta Thaimaan aikaa tunnetun Erawanin pyhäkön luona. Hindulainen Erawanin pyhäkkö on suosittu kohde niin hindujen kuin buddhalaistenkin keskuudessa. Siellä vierailee päivittäin tuhansia ihmisiä.

Thaimaan poliisin päällikön mukaan pommi oli asennettu pyhäkön sisälle, kertoi Reuters.

Turistien suosimalla alueella on lukuisia luksushotelleja sekä ostoskeskuksia, kuten maailman kuudenneksi suurin ostoskeskus Central World.

Reutersin mukaan kuolleiden joukossa oli ainakin kolme ulkomaalaista. Poliisin mukaan kaksi heistä oli Kiinan ja yksi Filippiinien kansalainen. Myös loukkaantuneiden joukossa kerrottiin olleen kiinalaisia ja taiwanilaisia.

Suomen Bangkokin-suurlähetystön tietoon ei maanantai-iltana ollut tullut suomalaisuhreja.

Poliisit kehottivat iskun jälkeen ihmisiä välttämään aluetta, jossa räjähdys tapahtui. Poliisin huhuttiin löytäneen alueelta toisenkin pommin, mutta epäily osoittautui vääräksi.

Myös konsuli Raimo Pahkasalo kehotti Bangkokissa liikkuvia suomalaisia varovaisuuteen ja välttämään ainakin iskun tapahtumapaikkaa.

"Tarpeetonta liikkumista ulkona Bangkokissa tulisi välttää nyt", Pahkasalo sanoi pian iskun jälkeen puhelimitse HS:lle Bangkokista.

Pahkasalon mukaan monet turistit vierailevat Erawanin pyhäkössä katsomassa paikallisia uskonnollisia rituaaleja.

"Täällä liikkuu paljon eurooppalaisia. Se on hyvin suosittua turistialuetta", Pahkasalo sanoi.

Räjähdys oli voimakas, sillä se oli tehnyt maahan Britannian yleisradioyhtiö BBC:n toimittajan mukaan suuren kuopan. Silminnäkijöiden mukaan räjähdyspaikalla oli myös useita palaneita moottoripyöriä, romua sekä verilammikoita.

"Ruumiita oli kaikkialla. Osa niistä oli riekaleina. Jalkoja oli siellä, missä pään pitäisi olla. Se oli kauheaa", sanoi Uudesta-Seelannista kotoisin oleva ambulanssinkuljettaja Marko Cunningham Reutersille.

Iskun tekijöistä tai motiivista ei vielä maanantaina ollut tietoa. Thaimaan puolustusministeri Prawit Wongsuwan syytti iskun tekijöitä yrityksestä tuhota Thaimaan talous ja turismi.

"Hyökkääjät haluavat tuhota talouden ja turismin, sillä tämä tapahtui turistialueen sydämessä", Wongsuwan sanoi Reutersin mukaan.

Suomen suurlähetystö sijaitsee vajaan kilometrin päässä paikasta, jossa isku tapahtui. Pahkasalon mukaan liikenne ja useat kadut alueella on suljettu. Alue on tärkeä liikenteen risteyspaikka.

Ratchaprasongin risteys, jossa räjähdys tapahtui, on toiminut usein poliittisten mielenosoitusten näyttämönä.

Osan vuodesta Bangkokissa asuva Mikko Harala oli noin kolmen kilometrin päässä räjähdyspaikasta, kun isku tapahtui.

"Tuttu paikka, jossa olen itsekin vieraillut usein, niin kyllähän se pistää miettimään. Ehkä tässä nyt tulee ainakin tämä ilta ja huominen seurailtua rauhassa uutisia ja ohjeistuksia sisätiloissa", Harala sanoi.

Hän kertoi kuitenkin pitävänsä Bangkokia verrattain turvallisena kaupunkina.

"Kun on lähes 10 miljoonan asukkaan metropoli, niin kyllähän sitä aina sattuu ja tapahtuu. Minusta Bangkok on turvallinen kaupunki, kun vertaa sitä muihin samankokoisiin kaupunkeihin. Kunhan vain muistaa pitää järjen mukana."

Athit Perawongmetha Reuters
Viranomaiset tutkivat räjähdyksessä tuhoutuneen moottoripyörän jäänteitä suositun turistikohteen Erawanin pyhäkön edustalla.
Viranomaiset tutkivat räjähdyksessä tuhoutuneen moottoripyörän jäänteitä suositun turistikohteen Erawanin pyhäkön edustalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat