Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siirtolaisvyöry Eurooppaan paisui

Ulkomaat
 

EU:n rajoja vahtivan Frontexin mukaan peräti 107 500 siirtolaista ylitti Euroopan unionin rajan heinäkuussa. Ennätysluku vahvistaa käsitystä siitä, että siirtolaisten määrän aiheuttama humanitaarinen kriisi on nopeasti voimistumassa.

Edellinen ennätysluku oli kesäkuun 70 000 siirtolaista.

"Tämä on Euroopalle hätätilanne. Kaikkien EU-jäsenmaiden on nyt tuettava niitä kansallisia viranomaisia, jotka ottavat vastaan valtavia pakolaisten joukkoja rajoilla", sanoi Frontexin johtaja Fabrice Leggeri tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tammi–heinäkuussa EU:hun saapui lähes 340 000 siirtolaista, kertoi AFP. Määrä oli 123 500 suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Välimeren ylittävien siirtolaisten kohde on siirtynyt yhä selkeämmin Italiasta Kreikkaan. YK:n mukaan viime viikolla 21 000 siirtolaista saapui Kreikkaan. Heistä lähes kaikki pakenivat sotaa ja sortoa Syyriasta, Afganistanista ja Irakista. Kreikan rannoille on rantautunut tammikuun jälkeen 160 000 siirtolaista.

"Saapujien määrä on kasvanut tasaisesti viime viikkoina", sanoi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tiedottaja William Spindler Genevessä AFP:n mukaan.

Saksalaisen Handelsblatt-sanomalehden mukaan pelkästään Saksa odottaa jopa 750 000 siirtolaisen hakevan turvapaikkaa maasta tänä vuonna.

YK:n pakolaisasioista vastaava johtaja Antonio Guterres pyysi tiistaina Euroopan maita solidaarisuuteen vastaanottamisessa. Guterresin mukaan on kestämätöntä, että Saksa ja Ruotsi ottavat vastaan valtaosan pakolaisista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat