Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putinin lähipiirissä vaihdoksia

Tutkija: Syynä lienevät vaikeudet rautateiden uudistamisessa

Ulkomaat
 
Vladimir Jakunin
Vladimir Jakunin

Venäjän rautateiden pääjohtajan Vladimir Jakuninin lähtöilmoitus tulkittiin Venäjällä lähtölaukaukseksi tuleville henkilövaihdoksille.

Presidentti Vladimir Putinin vanha tuttu ja mökkinaapuri Jakunin on johtanut valtiollista monopoliyhtiötä vuodesta 2005.

Jakunin siirtyy rautateiden johdosta politiikkaan. Syyskuun vaaleissa hän pyrkii Kaliningradin alueen edustajaksi Venäjän parlamentin ylähuoneeseen.

"Oli väistämätöntä, että henkilövaihdoksia tulee nykytilanteessa", sanoi vertailevan politiikantutkimuksen professori Grigori Golosov Pietarin Eurooppalaisesta yliopistosta keskiviikkona puhelimitse.

"Vuosina 2006–2012 muotoutunut poliittinen hallintojärjestelmä törmäsi uusiin haasteisiin: pakotteisiin ja Ukrainan kriisiin. Oli selvää, että toiset pärjäävät Putinin silmissä paremmin, toiset huonommin", hän jatkoi.

Golosov arvioi, että Jakuninin vaihtoon on syynä ennemmin kehnot näytöt rautateiden uudistamisessa kuin se, että Putin olisi menettänyt luottamuksensa häneen.

Niinpä vaikka Jakuninin lojaalius Putinille näyttää horjumattomalta, nykyisessä taloustilanteessa hän joutui väistymään.

Yhdysvaltain pakotelistalla oleva Jakunin on tunnettu politiikkaa koskevista omaperäisistä kommenteistaan, jotka lähentelevät salaliittoteorioita.

"Ehkä Putin katsoi, että Jakuninille löytyy parempaa käyttöä politiikasta kuin yrityksen johdosta."

Talouslehti Financial Times totesi maanantaina, että senaattorin paikka on Jakuninille arvonalennus.

"Nykyisessä taloustilanteessa myös [oppositiopoliitikko] Aleksei Navalnyin julkistamat tiedot Jakuninin korruptoituneisuudesta voivat herättää aiempaa kielteisemmän reaktion Putinissa", Golosov sanoi.

Navalnyi on julkaissut tietoja Jakuninin ylellisestä elämäntyylistä, valtavasta omaisuudesta, huviloista ja arvokellosta. Jakunin itse ei ole avannut verotustaan eikä omaisuustietojaan julkisuuteen.

Anneli Ahonen
Pietari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat