Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaissotilaat pysäyttivät junahyökkääjän oman henkensä uhalla

Amerikkalaissotilaat taltuttivat junahyökkääjän Ranskassa

Ulkomaat
 
Pascal Rossignol Reuters
Anthony Sadler (vas.) ja Alek Skarlatos kertoivat toimittajille, miten he taltuttivat junahyökkääjän.
Anthony Sadler (vas.) ja Alek Skarlatos kertoivat toimittajille, miten he taltuttivat junahyökkääjän. Kuva: Pascal Rossignol Reuters

Ranskalaisella matkustajalla oli vessahätä.

Oli perjantai-ilta junassa matkalla Amsterdamista Pariisiin.

Mies halusi käydä vessassa vaunussa 12, mutta kohtasi matkalla matkustajan, jolla oli mukanaan Kalašnikov-rynnäkkökivääri ja käsiase.

Mies oli ensimmäinen, joka yritti taltuttaa Ranskan junahyökkääjän, muttei onnistunut siinä. Hyökkääjä alkoi ampua.

Amerikkalainen kansalliskaartiin kuuluva Alek Skarlatos, 22, oli juuri palannut palveluksesta Afganistanista. Hän matkusti junassa Yhdysvaltain ilmavoimissa palvelevan Spencer Stonen ja heidän ystävänsä Anthony Sadlerin kanssa. Yhtäkkiä he kuulivat laukauksia ja näkivät, että heidän vaunuunsa tulee mies rynnäkkökiväärin ja käsiaseen kanssa.

"Katsoin vain Spenceriä ja sanoin, että nyt mennään, mene!" Skarlatos kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan France 24 -televisiokanavalle.

"[Spencer] hyppäsi ylös ja seurasin hänen takanaan noin kolme sekuntia. Spencer saavutti miehen ensin ja tarttui häntä niskasta. Minä sain häneltä käsiaseen pois, heitin sen kauemmas ja sitten tartuin rynnäkkökivääriin, joka oli hänen jaloissaan", Skarlatos kertoi.

Kun Spencer Stone juoksi 10 metrin matkaa ampujan luokse, amerikkalaiset eivät vielä silloin tienneet, että miehen rynnäkkökivääri ei toiminut.

"Spencer vain juoksi, ja jos joku olisi tullut ammutuksi, se olisi todellakin ollut hän", Skarlatos kertoi.

Amerikkalaiset alkoivat painia ampujan kanssa. Tämä alkoi sohia veitsellä varsinkin Stonea, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC. Stone sai viillon niskaansa ja hänen peukalonsa lähes leikkautui irti.

Kolmikko hakkasi ja kuristi ampujaa, kunnes tämä oli tiedoton. Heitä tuli auttamaan myös britti Chris Norman ja muutamia ranskalaisia.

Seuraavaksi Skarlatos alkoi riisua tätä aseista ja huomasi, että Kalašnikov oli jumiutunut.

"Hän ei osannut korjata sitä, mikä oli todella onnekasta", Skarlatos kertoi uutiskanava Sky Newsille. "Jos ase olisi toiminut kunnolla, en edes halua ajatella, mitä silloin olisi tapahtunut."

"Olimme uskomattoman onnekkaita."

Seuraavaksi amerikkalaiset alkoivat hoitaa erästä toista matkustajaa. Ampuja oli viiltänyt erään miehen kurkkua ja niskaa, ja haavasta pulppusi verta.

Stone tukki haavaa samalla, kun hänellä itselläänkin oli runsasta verenvuotoa.

"Jos Alek ei olisi huutanut 'Mene!' ja Spencer ei olisi lähtenyt suoraa päätä, kuka tietää, kuinka monta ihmistä hän olisi ampunut", Sadler kehui ystäviään.

"Tulin katsomaan kavereitani ensimmäistä kertaa Eurooppaan, ja me pysäytimme terroristin. Aika hullua", Sadler sanoi.

Asemies nousi Brysselissä perjantai-iltana Amsterdamista Pariisiin matkalla olleeseen junaan. Hän ehti haavoittaa lähteistä riippuen kahta tai kolmea ihmistä.

Hyökkääjä oli 26-vuotias Marokosta lähtöisin oleva mies, joka oli asunut Espanjassa, Ranskassa ja Belgiassa.

Espanjan viranomaiset olivat ilmoittaneet miehestä Ranskan tiedustelupalvelulle, koska miehellä on ääri-islamistitausta. Hän oli myös käynyt Syyriassa. Ranskalaiset tutkijat kuulustelivat miestä lauantaina.

Matkustajat taltuttivat ampujan Arrasin kaupungin liepeillä Pohjois-Ranskassa.

Heitä kiittivät ainakin Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Britannian pääministeri David Cameron. Ranskan presidentti François Hollande kutsui heidät kylään Élysée-palatsiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat