Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukrainan Porošenko povaa ensi vuodesta vaarallista

Venäjä toi lisäjoukkoja Itä-Ukrainaan, syytti presidentti puheessa

Ulkomaat
 
VALENTYN OGIRENKO REUTERS
Petro Porošenko puhui itsenäisyyspäivän sotilasparaatissa Kiovassa maanantaina.
Petro Porošenko puhui itsenäisyyspäivän sotilasparaatissa Kiovassa maanantaina. Kuva: VALENTYN OGIRENKO REUTERS

Ukrainan presidentti syytti maanantaina Venäjän siirtäneen lisäjoukkoja Itä-Ukrainan kapinallisalueille.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi puhunut presidentti Petro Porošenko sanoi tulevan vuoden olevan Ukrainalle vaarallinen, sillä Venäjällä on useita keinoja estää yritykset lähentyä Eurooppaa. Hän kuvaili uutistoimisto Reutersin mukaan Ukrainan olevan tulevan vuoden aikana "heikoilla jäillä", joilla jokainen harha-askel voi olla kohtalokas.

Porošenkon mukaan 50 000 venäläissotilasta odottaa valmiudessa rajan takana ja Itä-Ukrainassa taistelee jo 9 000 venäläistä.

"Juuri tällä viikolla kolme suurta saattuetta ylitti rajamme matkalla kohti Luhanskia, Donetskia ja Debaltsevea", Porošenko sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan. Hänen mukaansa Venäjä on lähettänyt yhteensä 500 panssarivaunua, 400 tykistöjärjestelmää ja jopa 950 panssariajoneuvoa Venäjän-mielisille separatisteille, jotka pitävät hallussaan osia Itä-Ukrainasta.

Porošenko puhui Kiovassa sotilasparaatissa, jossa juhlittiin Ukrainan itsenäistymistä Neuvostoliitosta 24 vuotta sitten.

"Itsenäisyyssota jatkuu, ja voimme voittaa sen vain yhdistämällä puolustuksemme, diplomaattiset kykymme, poliittisen vastuuntuntomme ja teräksisen kestävyytemme", Porošenko sanoi. Hänen mukaansa Venäjällä on täysimittaisen invaasion ohella muitakin keinoja horjuttaa Ukrainaa ja eristää se tärkeimmistä kansainvälisistä liittolaisista.

Porošenko matkusti myöhemmin maanantaina Berliiniin keskustellakseen kriisin rauhoittamisesta Ranskan ja Saksan johtajien kanssa. Kolmen maan ja Venäjän yhteisneuvotteluissa Minskissä helmikuussa sovittu tulitauko Ukrainan armeijan ja kapinallisten välillä on rakoillut pahasti kesän aikana.

Venäjä on sitkeästi kiistänyt Naton ja länsimaiden syytökset kapinallisten aseistamisesta ja tukemisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat