Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koreat sopivat vaikeaksi äityneen kiistan

Etelä-Korea huudatti pohjoiseen pop-ralleja

Ulkomaat
 
Kim Hong-Ji REUTERS
Etelä-Korean sotilaat partioivat tarkastuspisteellä Koreoiden rajavyöhykkeellä maanantaina.
Etelä-Korean sotilaat partioivat tarkastuspisteellä Koreoiden rajavyöhykkeellä maanantaina. Kuva: Kim Hong-Ji REUTERS

"Tervehdys, Pohjois-Korean asukkaat! Tämä on 'Luetaan Rodong Sinmun vielä kerran', jossa luemme lehden kunnolla ja kaivamme piilotetun totuuden."

Muun muassa tällaisia terveisiä Etelä-Korea on tuutannut kahden viikon ajan kaiuttimista rajan yli Pohjois-Koreaan, pirteän pop-musiikin lomassa. Jos kaikki sujuu hyvin, pop-rallit ovat keskiviikkona tältä erää ohi ja sodan uhka hiukan pienempi.

Etelä- ja Pohjois-Korea saivat tiistaiyönä päätökseen neuvottelut, jossa ne sopivat, etteivät tällä kertaa hyökkää toistensa kimppuun. Maiden välit kiristyivät äärimmilleen sen jälkeen kun kaksi eteläkorealaista sotilasta loukkaantui astuttuaan miinoihin maiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Etelä-Korea vaati anteeksipyyntöä, ja kun sitä ei kuulunut, se otti kaiuttimensa jälleen käyttöön 11 vuoden tauon jälkeen. Propagandalähetykset käsittelevät verkkolehti NK Newsin mukaan enimmäkseen Koreoiden yhteistä etnisyyttä, kulttuuria ja historiaa sekä eteläkorealaisen yhteiskunnan ja kapitalistisen kulutuskulttuurin ylivertaisuutta.

Pohjois-Korea vastasi samalla mitalla.

Eteläkorealaisen Chosun Ilbo -lehden mukaan maa otti käyttöön oman kaiutinjärjestelmänsä, joka on perinteisesti toitottanut rajavyöhykkeelle marssimusiikkia sekä Etelä-Koreaa ja Yhdysvaltoja parjaavia puheita. Pohjois-Korea uhkasi etelää sotatoimilla ja rajalla vaihdettiin laukauksia. Etelä-Korean ja Yhdysvaltain pommikoneet lensivät rajan tuntumassa ja Pohjois-Korea ilmoitti ottaneensa käyttöön kaksi kolmasosaa 70 sukellusveneen laivastostaan.

Lauantaina alkaneet neuvottelut rauhoittivat tilanteen. Pohjois-Korea taipui pahoittelemaan miinatapausta ja maat sopivat jatkavansa vuoropuhelua sekä järjestävänsä tilaisuuden, jossa eri puolella rajaa asuvat sukulaiset voivat tavata toisiaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat