Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junahyökkäyksen sankarit saivat kunniamerkit

Ranskan presidentin mukaan miehet ovat "ihmisyyden ruumiillistuma"

Ulkomaat
 
PHILIPPE WOJAZER Reuters
Junahyökkäyksen sankarit Anthony Sadler (vas.), Spencer Stone ja Alek Skarlatos saivat kunniamerkit Élysée-palatsilla Pariisissa maanantaina. Tilaisuudessa oli myös Yhdysvaltojen Ranskan-suurlähettiläs Jane Hartley (keskellä).
Junahyökkäyksen sankarit Anthony Sadler (vas.), Spencer Stone ja Alek Skarlatos saivat kunniamerkit Élysée-palatsilla Pariisissa maanantaina. Tilaisuudessa oli myös Yhdysvaltojen Ranskan-suurlähettiläs Jane Hartley (keskellä). Kuva: PHILIPPE WOJAZER Reuters

Ranskan junahyökkäyksen sankareille myönnettiin maanantaina Ranskan korkeimmat kunniamerkit. Presidentti François Hollande kiinnitti Kunnialegioonan merkit kolmen yhdysvaltalaisen ja yhden britin rintaan Élysée-palatsilla pidetyssä tilaisuudessa.

Yhdysvaltojen kansalliskaartiin kuuluva Alek Skarlatos, Yhdysvaltain ilmavoimissa palveleva Spencer Stone, heidän ystävänsä Anthony Sadler sekä britti Chris Norman taltuttivat viime perjantaina Amsterdamin ja Pariisin välisessä yöjunassa rynnäkkökiväärillä ja pistoolilla aseistautuneen hyökkääjän. Stone loukkaantui tilanteessa.

Hollanden mukaan miesten urhoollisuus toimii esimerkkinä monille.

"Terrorismin pahuutta vastassa on hyvä, ihmisyys. Te olette sen ruumiillistuma", Hollande sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Junahyökkäyksestä epäilty on 25-vuotias Marokon kansalainen. Useiden maiden turvallisuusviranomaiset pitävät häntä ääri-islamistina.

Uutistoimistojen siteeraamien Espanjan turvallisuusviranomaisten mukaan mies oli matkustanut Syyriaan.

Lakimiehen mukaan mies on ymmällään siitä, että häntä epäillään terroristiksi. Mies on kertonut aikoneensa ryöstää junan matkustajat nälän takia.

"Miksi hän haluaisi tappaa ketään? Se ei käy järkeen", miehen isä sanoi espanjalaislehti El Mundolle.

Isän mukaan hänen poikansa oli muuttanut viime vuonna Espanjasta työskennelläkseen Ranskassa matkapuhelinyhtiölle. Isän mukaan hän sai kuitenkin potkut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat